Boris Macko Kultúra

Ponuka pre víkendujúcich Lučenčanov. Výber TOP inšpirácií na voľné dni

Víkend je už pred dverami a vy si plány nemusíte robiť na poslednú chvíľu. Stačí kliknúť na prehľad tipov z našej redakcie!

Ilustračný obrázok k článku Ponuka pre víkendujúcich Lučenčanov. Výber TOP inšpirácií na voľné dni
21
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

KAIGA

do 9. 4. 2017, Hradné múzeum Fiľakovo

Novohradská maliarka Adela Léda Vašová sa v rámci svojej tvorby venuje predovšetkým maľbe akrylom na plátno a kartón. Vystavovala aj v Nemecku, Veľkej Británii, Dánsku, či Singapure.

4 ROČNÉ OBDOBIA

Od 6. 4. 2017 do 9. 4. 2017, Dom Matice slovenskej Lučenec

Po zhruba roku prichádza na rad ďalšia výstava maliarky Evy Čabovej. Tentoraz je venovaná nielen ľudovým zvykom a tradíciám, ale aj Dňu zeme, ktorý bude 22. apríla.

SÚŤAŽNÁ PREHLIADKA MODERNÉHO TANCA

6. 4. 2017 od 11.00, Divadlo B. S. Timravy Lučenec

Krajskej prehliadky o cenu primátorky Mesta Lučenec sa zúčastnia tanečníci v štýloch break dance, hip – hop, disco, ale uvidíme aj mažoretky, či scénické tance.

KLUB 2017 LIVE MUSIC NIGHT

6. 4. 2017 od 20.00, Mestské kultúrne stredisko Fiľakovo

Večer v duchu rezkých rytmov bude lákadlom pre milovníkov dobrej hudby a tanca. Akciu spestrí aj tanečná škola swingových tancov 20-tych až 40-tych rokov 20. storočia.

MASARYK

7. 4. 2017 o 19.00, kino Apollo Lučenec

Prežil život bohéma, miloval ženy, hudbu, veľká gestá i veľké zápasy. Smrť Jana Masaryka je dodnes zahalená tajomstvom. Mnohé tajomstvá sa však skrývali i v jeho živote! Dramatický príbeh, venovaný osudom diplomata a neskoršieho československého ministra zahraničia, Jana Masaryka, sa vracia do obdobia tesne pred druhou svetovou vojnou.

VEĽKONOČNÝ JARMOK

7.4. – 8. 4. 2017, od 10.00, Námestie republiky Lučenec

Ako názov napovedá, prvý jarmok v tomto roku sa ponesie vo veľkonočnom duchu. Nájdete na ňom v prvom rade ponuku súvisiacu s Veľkou nocou. Jarmoky už tradične patria k sviatkom počas celého roka a umocňujú tak ich atmosféru.

ZABEHNI A VYHRAJ

8. 4. 2017 od 14.00, OC Galéria Lučenec

Obchodné centrum na Námestí republiky sa v sobotu ovládne šport. Môžete sa prísť nielen pozrieť, ale aj vyskúšať si športy ako cyklistika, tenis, atletika, či volejbal a to všetko za asistencie trénerov a športovcov zo športových klubov. Budú sa prezentovať aj športové kluby, nebude chýbať ani výstava fotografií z detskej Sagan tour, ale aj bežecká súťaž pre deti a dospelých.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Jar zavítala aj do ulíc Lučenca
21
Galéria
Foto: Mesto Lučenec / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM