Michaela Mozolányová Samospráva

Poslanci protestu prokurátora nevyhoveli: Poplatky za drobný stavebný odpad sa v Lučenci meniť nebudú

Prokurátor v Lučenci protestoval proti všeobecne záväznému nariadeniu mesta o miestnych daniach a poplatku za komunálny odpad a drobný stavebný odpad. Poslanci mestského zastupiteľstva vzali na vedomie jeho protest, ale rozhodli sa mu nevyhovieť.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci protestu prokurátora nevyhoveli: Poplatky za drobný stavebný odpad sa v Lučenci meniť nebudú
Zdroj: Dnes24.sk

Poplatky za drobný stavebný odpad sa v Lučenci meniť nebudú. Poslanci mestského zastupiteľstva vzali na vedomie protest prokurátora, ale rozhodli sa, že mu nevyhovejú. Ako informovala hovorkyňa mesta Mária Bérešová, pri rozhodovaní sa opierali o stanoviská ministerstva financií a Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS).

Prokurátor v Lučenci protestoval proti všeobecne záväznému nariadeniu mesta o miestnych daniach a poplatku za komunálny odpad a drobný stavebný odpad. Problém je v tom, že rozdiel medzi najvyššou a najnižšou sadzbou by mal byť maximálne desaťnásobný. „V našom nariadení je ten rozdiel len nepatrne vyšší ako desaťnásobok. Novela zákona 582 z roku 2004 o miestnych daniach umožňuje znižovať sadzby dane a dosiahnuť maximálne desaťnásobok rozdielu medzi najvyššou a najnižšou sadzbou dane zo stavieb postupne do roku 2024, čo mesto Lučenec ako správca dane z nehnuteľností dodržal. Potvrdzujú to aj stanoviská ministerstva financií a Rady ZMOS. Poslanci preto protestu prokurátora nevyhoveli,“ informovala M. Bérešová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM