Rastislav Búgel Samospráva

Poslanci schválili mestský rozpočet: Radnica by mala hospodáriť s prebytkom

Mesto Lučenec bude v nasledujúcom roku hospodáriť s prebytkovým rozpočtom, ktorý ráta s celkovými príjmami vo výške 21,864 milióna eur a s celkovými výdavkami na úrovni 21,787 milióna eur.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci schválili mestský rozpočet: Radnica by mala hospodáriť s prebytkom
Zdroj: TASR

Prebytok má dosiahnuť sumu 77 424 eur. Rozpočet schválili mestskí poslanci jednomyseľne 19 hlasmi na svojom ostatnom, decembrovom zasadnutí.

„Prioritami naďalej zostáva oblasť dopravy, teda zlepšovanie stavu a kvality komunikácií, súvislé rekonštrukcie ciest a chodníkov a s tým súvisiace rozširovanie parkovacích miest, ale nie na úkor zelene,“ uviedla na margo rozpočtu primátorka Alexandra Pivková. Mesto sa podľa nej zameria i na komplexné riešenie statickej a dynamickej dopravy v jednotlivých lokalitách mesta a na stanovenie parkovacej politiky.

„Máme veľkú prioritu aj v roku 2017 vytvárať podmienky pre podnikateľov a zapĺňať priemyselnú zónu. Aj to je podmienka, aby perla Novohradu bola perlou a aby sa riešila aj zamestnanosť,“ podotkla primátorka.

Doplnila, že medzi ďalšie priority patrí čistota a poriadok na verejných priestranstvách v meste a zvýšenie separovaného zberu, kde chce mesto začať masívnu kampaň. V pláne je tiež rozširovanie služieb pre obyvateľov v oblasti bývania a kultúrneho či spoločenského vyžitia, budovanie kamerového systému, výstavba ihrísk i cyklistických chodníkov a príprava výstavby novej krytej plavárne. Lučenec chce v budúcom roku tiež otvoriť mestské múzeum.

Východiskom pre aktuálny rozpočet bol podľa Pivkovej rok 2016, počas ktorého realizovali niekoľko veľkých investícií. „Bola to napríklad kúpa bytového domu s 36 bytmi na Lúčnej ulici, revitalizácia okolia synagógy a prepojenie na Adyho ulicu, rekonštrukcia Herzovej ulice a rekonštrukcie chodníkov,“ vymenovala s tým, že z investičných akcií boli vykonané i práce na tribúne futbalového a na budove zimného štadióna.

„Vybudovali sme multifunkčné ihrisko na Rúbanisku II vrátane úpravy okolia, ukončili sme práce na synagóge a historickej radnici a postavili sme šesť nových krytých kontajnerových stanovíšť,“ dodala.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM