Michaela Mozolányová Samospráva

Poslanci v Lučenci opäť zasadnú: Toto sú TOP témy, ktoré dostanú na stôl

Ďalšie pracovné zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Lučenec sa bude konať už dnes. Poslanci sa stretnú v zasadačke o 15:00 hod. Prečítajte, o akých témach dnes budú rokovať.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci v Lučenci opäť zasadnú: Toto sú TOP témy, ktoré dostanú na stôl
Zdroj: Dnes24.sk

Mestskí poslanci budú na dnešnom zasadnutí schvaľovať návrh na novelizáciu VZN o určení výšky dotácie na mzdy a prevádzku škôl a školských zariadení v Lučenci. Podnet prišiel na základe požiadaviek neštátnych ZUŠ zriadených na území mesta Lučenec a predkladanou novelou VZN by sa dotácia pre ne zvýšila z 90 % na 95 % z objemu normatívu pre Mesto Lučenec na rok 2014.

Ocenenie Mesta Lučenec

Na stole dnes bude aj informatívna správa o stave pohľadávok, záväzkov a dlhovej služby mesta Lučenec k 31. 3. 2014, správa o kontrolnej činnosti hlavného kontrolóra za obdobie apríl až jún 2014 a návrh na prevod a prenájom nehnuteľností z majetku mesta.

Zastupiteľstvo sa bude zaoberať aj návrhom na udelenie ocenení Mesta Lučenec za rok 2013 a utvorením volebných obvodov pre voľbu poslancov Mestského zastupiteľstva pre volebné obdobie 2014 – 2018. Podľa zákona o voľbách do orgánov samosprávy obcí má mestské zastupiteľstvo určiť volebné obvody a počet poslancov a zverejní ich najneskôr 65 dní predo dňom volieb. V návrhu materiálu k mestskému zastupiteľstvu je skladba volebných obvodov a volebných okrskov identická , ako pre voľby do obecných mestských zastupiteľstiev v roku 2010. To je počet volebných obvodov 7 a volebných okrskov 26.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM