Ľubomíra Karmanová Správy

Požiar vo väznici, evakuácia osôb: Viac ako 40 hasičov v taktickom cvičení! FOTO

S požiarom v administratívnej budove Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Rimavskej Sobote OO Sabová a následnou evakuáciou osôb sa museli vysporiadať hasiči a zbory väzenskej a justičnej stráže. Podľa informácií krajského hovorcu hasičov išlo o taktické cvičenie.

Ilustračný obrázok k článku Požiar vo väznici, evakuácia osôb: Viac ako 40 hasičov v taktickom cvičení! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici (KR HaZZ BB) v spolupráci s Okresným riaditeľstvom HaZZ v Rimavskej Sobote (OR HaZZ RS) a Zborom väzenskej a justičnej stráže, dňa 9. júla 2015 zorganizovalo taktické cvičenie „RIMAVSKÁ SOBOTA 2015“ v priestoroch Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Rimavskej Sobote OO Sabová.

„Cieľom taktického cvičenia bolo precvičenie spôsobu nasadenia a riadenia síl a prostriedkov Hasičského a záchranného zboru, síl a prostriedkov Zboru väzenskej a justičnej stráže vrátane ich vzájomnej spolupráce s riadiacim štábom KR HaZZ BB pri riešení vzniknutého požiaru v priestoroch v správe a užívaní Zboru väzenskej a justičnej stráže,“ informoval krajský hovorca HaZZ Erik Piater.

Ako ďalej uviedol, počas taktického cvičenia sa museli hasiči popasovať s požiarom v administratívnej budove s nutnosťou vyhľadania a následného evakuovania osôb pomocou nosidiel ako aj výškovej techniky, požiarom v priestoroch na uskladnenie krmovín a tiež požiarom senníka. „Vzhľadom na potrebu veľkého množstva vody na hasenie bolo zároveň precvičené dodávanie vody na hasenie pomocou hadicového vedenia na väčšie vzdialenosti,“ dodal Piater.

Na taktickom cvičení sa celkovo zúčastnilo viac ako 40 príslušníkov HaZZ, príslušníci a zamestnanci Zboru väzenskej a justičnej stráže.

Taktické cvičenie hasičov v Rimavskej Sobote
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM