Stanislav Černák Správy

Pozrite si vizualizácie: Vo Zvolene sa už má rozbehnúť stavba ďalšej časti Europy i obnova parku

Rekonštrukcia tretej časti zvolenského námestia spojená s výstavbou II. časti obchodného centra Europa Shopping Center (ESC) dostáva reálne vízie. Pozrite si vizualizáciu okolia obchodného centra a druhej časti ESC.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si vizualizácie: Vo Zvolene sa už má rozbehnúť stavba ďalšej časti Europy i obnova parku
Zdroj: Dnes24.sk

Primátor Zvolena Miroslav Kusein a konateľ spoločnosti VAV Invest Peter Valach na tlačovej konferencii prezentovali pred médiami reálne vízie, kedy sa má začať s výstavbou II. časti známeho obchodného centra vo Zvolene a s ním spojenou rekonštrukciou tretej časti námestia SNP.

„S rekonštrukciou tretej časti námestia začneme v septembri. Reálne rátame, že práca budú trvať dva až dva a pol mesiaca a že gro prác bude hotových do polovice novembra,“ povedal na tlačovej konferencii Peter Valach.

„Nám ide najmä o rekonštrukciu parku Ľudovíta Štúra, teda tretej etapy rekonštrukcie Námestia SNP. Pôvodný termín bol stanovený poslancami na 31.7.2014. Vzhľadom nato, že nastali komplikácie v spoločnosti, nedošlo zatiaľ k realizácii. Mojou ambíciou je, aby Štúrov park bol do konca tohto roka ukončený, tak ako bol naprojektovaný. Vzhľadom nato, že termín bol nedodržaný, som vyzval spoločnosť VAV Invest, aby zrealizovali rekonštrukciu. V prípade, že sa tak nestane, som vyzval spoločnosť, aby uhradila na účet mesta zmluvnú pokutu vo výške 3 642 000 eur, s tým, že potom túto aktivitu vykoná mesto Zvolen a nebude požadovať toto plnenie od VAV Invest,“ prezradil primátor Kusein.

So začatím rekonštrukcie Štúrovho parku je spojený aj začiatok výstavby II. etapy obchodného centra. „Otvoriť druhú časť obchodného centra chceme koncom jesene 2015,“ uviedol Valach.

Podrobnejšie informácie nájdete TU.

Spoločnosť VAV Invest poskytla médiám vizualizácie, ktoré nájdete v našej fotogalérii.

Vizualizácie II. časti Europy a rekonštrukcie parku Ľ. Štúra
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM