Ľubomíra Karmanová Futbal

Pred záverom sezóny začal futbal v Lučenci nečakane: Hráči dostali od fanúšikov krásny darček!

Predposledný majstrovský zápas na domácej pôde začal netradične. Futbalisti dostali od svojich fanúšikov a sympatizantov klubu naozaj zaujímavý darček, ktorý prekvapil aj samotné vedenie klubu.

Ilustračný obrázok k článku Pred záverom sezóny začal futbal v Lučenci nečakane: Hráči dostali od fanúšikov krásny darček!
Zdroj: TASR

Predposledný zápas FK LAFC Lučenec na domácej pôde, začal skutočne netradične. Z reproduktorov sa ozval hlas legendárneho hlásateľa športových podujatí Janka Šufliarskeho a to aj napriek tomu, že ho pred časom odprevadili do športového neba. „Snažil som sa nájsť na videozáznamoch komentár Janka Šufliarskeho, legendárneho hlásateľa športových akcií v Lučenci, lebo ak je toto možnosť ako aspoň na pár sekúnd jeho hlas vrátiť na tribúny, tak tá robota stála za to,“ povedal autor zaujímavého hudobného počinu Pali Fodor.

Hudobník a futbalový fanúšik

Člen skupiny ThisHarmony Pali Fodor stojí na futbalových zápasoch za kamerou a robí videozáznamy. Ako on sám tvrdí, pri všeobecnom nadávaní mu chýbalo trochu zaslepeného fandenia svojmu tímu. A keďže je často v skúšobni s predstihom, začala vznikať melódia bez presného zámeru.

„Zapol som diktafón a nahral si motív. Druhý deň, kráčajúc do skúšobne v hlave vznikol text, takže ak sa niekomu melódia a text zdajú málo koncepčné, nedomyslené, povrchné, tak je to preto, že nebývam dosť ďaleko od skúšobne,“ vysvetľuje s dávkou nadsázky autor.

Kombináciou futbalového fanúšika a hudobníka mohla vzniknúť jedine futbalová hymna. „Vzniklo to spontánne. Bol som veľmi milo prekvapený, keď to naši fanúšikovia, priatelia a sympatizanti klubu nahrali,“ povedal manažér klubu LAFC Lučenec Ivan Janák.

Keď sa zídu priatelia

„Naša speváčka Monika je síce výborná, ale toto chcelo predsa len trochu inú – rockovú farbu,“ vysvetľuje Pali a tak bolo potrebné nájsť speváka. Rockový sound prepožičal hymne Vlasto Hrdlička, ktorý ako futbalový fanúšik spoluprácu neodmietol. „Keď to máš rád, nie je čo riešiť a toto bolo pre kamošov futbalistov,“ hovorí známy lučenecký spevák Vlasto.

Skladbu nahrali v PJ Soud Studiu. „Peťo Dobrík a Janka Kozáková majú pochopenie pre moje úlety, ktoré stoja veľa času a práce v štúdiu,“ prezradil Pali, ktorý pri tvorbe skladby LAFC Lučenec využil skutočne všetky svoje konexie. Ako učiteľ napríklad aj ústretovosť riaditeľa SPŠ stavebnej O. Winklera, Ladislava Vikora a talent svojich žiakov z 3.A, ktorí nahrali ruchy fanúšikov. Futbalový komentár nahovoril jeho kolega Karol Klincko.

Hymna na videu

Na prezentáciu skladby bolo potrebné aj video. „Nech mi všetci videotvorcovia a videoanalytici odpustia, to som takpovediac "zbúchal“ za pár minút v piatok poobede po práci, keď mi dorazila výsledná nahrávka," hovorí autor. Foto a videomateriály zohnal od vedenia klubu LAFC Lučenec z publikácie Jozefa Drenka, Facebookovej stránky klubu a hráčov. A skvelý hudobný počin je na svete.

„Samozrejme, sme amatérska skupina a taký je hudobný námet aj text, spracovávalo sa to v profesionálnom prostredí nahrávacieho štúdia a hoci to nebola honorovaná práca, tam sa už všetko robilo profesionálne. Možno to skutočných umelcov z mesta nakopne, aby urobili niečo lepšie,“ myslí si skromne autor tohoto hudobného dielka.

Foto: ilustračné

Hymna pre LAFC Lučenec
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM