Rôzne

Prednáška predstaví horský krajinný celok Ostrôžky

Ide o jedno zo série podujatí, ktorými sa NMG toho roku zapojilo do projektu Dni európskeho kultúrneho dedičstva (DEKD).

Ilustračný obrázok k článku Prednáška predstaví horský krajinný celok Ostrôžky
Zdroj: TASR

Horský krajinný celok Ostrôžky v oblasti Slovenského stredohoria predstaví prednáška Evy Belanovej zo Správy Chránenej krajinnej oblasti Cerová vrchovina, ktorá sa uskutoční vo štvrtok (27.9.) o 16.00 h v Novohradskom múzeu a galérii (NMG) v Lučenci. Ide o jedno zo série podujatí, ktorými sa NMG toho roku zapojilo do projektu Dni európskeho kultúrneho dedičstva (DEKD).

„Prednáška predstaví prírodu Ostrôžok so zameraním sa na prírodné hodnoty, badateľné zo značených turistických chodníkov. Podobne ako ostatné celky Slovenského stredohoria, aj Ostrôžky vznikli v priebehu neogénu v dôsledku rozsiahlej sopečnej činnosti,“ uvádzajú pracovníci NMG na margo podujatia.

DEKD sú podujatím, ktoré vzniklo z iniciatívy Rady Európy a Európskej komisie. Koná sa každý rok v mesiaci september v 49 štátoch Európy. Základným cieľom DEKD je prehĺbiť záujem občanov o kultúrne dedičstvo a jeho ochranu.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM