Boris Macko Kultúra

PREHĽAD akcií na týždeň v Lučenci a okolí: Stačí kliknúť a nuda nehrozí

Premýšľate, ako strávite nadchádzajúce dni? Pre Lučenčanov sme urobili šikovný súpis toho naj, čo môžu zažiť. Čo si vyberiete vy?

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD akcií na týždeň v Lučenci a okolí: Stačí kliknúť a nuda nehrozí
Foto: Boris Macko

POÉZIA KAMENINY

30.8. 2016 – 4.9. 2016, Bebekova veža, Fiľakovský hrad

Jedinečná možnosť vidieť kameninové a keramické výrobky v malebnom prostredí Fiľakovského hradu. Vystavené výrobky sú majstrovským dielom niekdajšej rožňavskej kameninovej manufaktúry. Exponáty pochádzajú z Baníckeho múzea v Rožňave, Východoslovenského múzea v Košiciach a Gemersko – malohontského múzea v Rimavskej Sobote. Výstava potrvá až do 13. novembra 2016.

EVA ČABOVÁ – DOTYKY LETA

30.8. 2016 – 4.9. 2016, Dom matice slovenskej, Lučenec

Eva Čabová žije a tvorí v Lučenci. Výstava „Dotyky leta“ je súbor pastelov venovaný letnej tematike a zachytáva prevažne prírodu Novohradu. No nájdu sa tu aj obrázky približujúce atmosféru vzdialených krajín.

ZVERBOVANÝ

30.8. 22016 – 3.9. 2016, Fiľakovský hrad, Fiľakovo

Workshop divadla a tanca spojený s predstavením balady Zverbovaný sa odohrá v romantickom prostredí Fiľakovského hradu. Generálka predstavenia je naplánovaná na 2. septembra 2016 od 22:00, premiéra je hneď na druhý deň od 22:00 hod.

DEŇ OBCE DOBROČ

3.9. – 4.9. 2016, obec Dobroč

Bohatý športový aj kultúrny program. Športovci si zasúťažia v nohejbalovom a volejbalovom turnaji, vystúpia folklórne súbory Ďatelinka a Jánošík. Okrem folklóru nebudú chýbať ani country hudba, ukážka zásahu hasičov, či súťaže pre deti.

CHOVATEĽSKÁ BURZA

4.9. 2016, Mestská tržnica, Vajanského 11, Lučenec

Burza zvierat, organizovaná v spolupráci so Slovenským zväzom chovateľov Fiľakovo, kde môžete výhodne nakúpiť všetko, čo sa týka drobnochovu (domáce aj exotické zvieratá), ale nájdu sa aj väčšie zvieratá ako kozy, ovce, či prasiatka. Samozrejmosťou sú krmivá a chovateľské potreby.

DNI OBCE LEHÔTKA

3.9 – 4.9. 2016, obec Lehôtka

Aj v ďalšej dedine okresu Lučenec chystajú oslavy Dní obce. V sobotu nebude chýbať folklór v podaní súboru Podpoľanec z Detvy, na popoludnie je naplánovaná zábava v podaní známeho dua Robo Kajzer a Peter Meluš. To sú len niektorí účinkujúci, ktorých sme spomenuli. Nedeľa bude patriť bohoslužbám.

ZRAZ VETERÁNOV FIĽAKOVO

4.9. 2016, od 11.00, Námestie slobody Fiľakovo

Automobiloví deduškovia vyčaria úsmev na tvárach všetkých generácií všade, kde sa objavia. Tentoraz to bude v nedeľu vo Fiľakove, kde bude možné obdivovať automobilové a motocyklové veterány. Organizátori pripravili aj sprievodný program.

Čítajte tiež:

FOTO: Schátraná pamiatka neďaleko Lučenca. Dočká sa neobývaný kaštieľ záchrany?

FOTO: V centre Lučenca vymenia vlajky. Aký má na to mesto dôvod?

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Lučenca
8
Galéria
Foto: Boris Macko
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM