Rôzne

PREHĽAD aprílových podujatí: Výstava kólií, moderné tance a folklórne tradície

S príchodom jari zaznie Lučencom už druhý ročník Jarnej piesne. Na programe sú výstavy ušľachtilých plemien, súťaž v modernom tanci či príprava na stavanie mája.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD aprílových podujatí: Výstava kólií, moderné tance a folklórne tradície
Zdroj: TASR

Sedem bez záruky… Známe osobnosti glosujú súčasné spoločenské dianie. Účinkujú: Elena Vacvalová, Oľga Feldeková, Marián Leško a Milan Lasica a hudobný hosť. Termín: 6. apríl, Kino Apollo 19:00.

Jarná príroda volá! V sobotu 7. apríla o 8:00 hod príďte na prechádzku jarnou prírodou, hrad Modrý Kameň. Odchod – Mestský úrad v Lučenci o 8:00 hod.

Od nedele 8. apríla do 4. mája 2018, Ríša fantázie Medzinárodná výstava v spolupráci so ZUŠ Opatová. Radnica 17:00.

Jarná pieseň

Jarná pieseň II. ročník festivalu speváckych zborov. Divadlo B.S. Timravy je pripravená na 8. apríla.

V mestskom parku sa 14. apríla o 9:00 hod uskutoční výstava kólií a šeltií. Celoslovenská výstava týchto obľúbených ušľachtilých plemien.

V telocvični SPŠ stavebnej bude 15. apríla o 9:00 hod florbalový turnaj žiakov základných škôl a dievčat stredných škôl.

V Divadle B.S.T. bude Puškinov pamätník – mestské kolo, 16. apríla o 9:00 hod. O deň neskôr bude v divadle o 10:00 hod súťaž v moderných tancoch o Pohár primátorky mesta Lučenec a riaditeľky Novohradského osvetového strediska.

Frida

FRIDA – Maľovať a milovať. Teatro Wüstenrot prináša pôvodný slovenský muzikál od kolektívu autorov Rudolf Geri, Daniel Hevier, Karol Vosátko

Život a dielo excentrickej maliarky Fridy Kahlo a jej životného partnera Diega Riveru sú pre univerzálnosť posolstva príťažlivé aj pre našu dobu. Autori tohto diela sa sústredili sa na hĺbku myšlienok a vnútorné posolstvo, ktoré bolo základným obsahom aj oscarového filmu Frida Kahlo s očarujúcou Salmou Hayek.

V nádherných farebných kostýmoch, sólisti a tanečníci na fantastickú hudbu so živým orchestrom Vám predvedú oslavu neskrotného života jednej z najvýznamnejších maliarok 20. storočia. Vstupné: 18,– Eur.

Životný príbeh legendárnej mexickej maliarky Fridy Kahlo je plný vášne, lásky, humoru, podmanivej hudby, hýrivých kostýmov a tanca. Divadlo B.S.T., 18. apríl o 18:00 hod.

Stavanie mája

28. apríla o 15:00 hod bude v Divadle B.S.T. Puškinov pamätník, celoslovenské finále súťaže v prednese poézie a prózy v ruskom jazyku.

Mestská tržnica pripravuje zberateľské burzy starožitností a kuriozít, nájdete tu historické predmety z minulých čias všetkých zberateľských odborov, starožitnosti, ale aj predmety z domácností či iné zaujímavosti a kuriozity. 29. apríla 7:00 – 12:00 hod.

Do Tančiarne Franz v Lučenci príde posledný víkend, 29. apríla, americká legenda, 66-ročný Američan gitarista Bill Frisell. Muzikant už veľakrát získal titul Jazz Guitarist of the Year vo výročnom rebríčku magazínu Downbeat.

Divadlo B.S.T. 30. apríla o 17:00 hod: Stavanie mája, každoročné folklórne podujatie nadväzujúce na slovenské tradície.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM