Rôzne

PREHĽAD decembrových podujatí v Lučenci: Deti poteší Mikuláš, dospelých trhy

Posledný mesiac v roku je, ako inak, ladený do vianočnej atmosféry. V Lučenci nebude chýbať Mikuláš, rozsvecovanie mesta či vianočný beh.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD decembrových podujatí v Lučenci: Deti poteší Mikuláš, dospelých trhy
7
Galéria
Zdroj: Mesto Lučenec

Ulice mesta a Námestie republiky navštívi 6. decembra Mikuláš. Čakanie na Mikuláša, čerta a anjela, rozsvecovanie vianočnej výzdoby v meste, sladké odmeny a fotenie čaká na malých Lučenčanov od 16:00 hod.

Obdarovaní Mikulášom budú aj cestujúci Slovenskou autobusovou dopravou Lučenec na viacerých spojoch aj v Rimavskej Sobote, Tornali či Revúcej.

Vianočné trhy

Mestská tržnica pripravila Vianočný trh šikovných rúk. Nájdete tu ručne robené vianočné výrobky, ozdoby, darčeky, kultúrny program. Podujatie je 8. decembra od 8:00 hod.

Tradičné Vianočné trhy s bohatým kultúrnym program, chutným jedlom a výborným punčom sú 13. – 14. decembra na Námestí Republiky.

Petrohrad očami detí

Mesto Lučenec a Lukus pozývajú na vernisáž výstavy 3. ročníka Petrohrad očami detí. Výstava sa uskutoční 10. decembra o 14:00 hod pod záštitou Gubernátora mesta Sankt Peterburg Alexandra Dmitrieviča Beglova, Generálneho konzula SR v sankt Peterburgu Augustína Čisára, Primátorky mesta Lučenec Alexandry Pivkovej. Výstava potrvá do 20.1.2019.

Pre najmenších je 12. decembra o 17:00 hod pripravené predstavenie Smejko a Tanculienka – Hip, hip, hurá! Nové predstavenie v Divadle B.S. Timravy odhalí malým divákom, ako sa Smejko a Tanculienka spoznali, skamarátili a možno prezradia aj oveľa viac v nových pesničkách a rozprávkach.

Vianočný beh

Mesto Lučenec a OZ Novohrad pozývajú aj tento rok na Vianočný beh mesta Lučenec, ktorý sa uskutoční 26. decembra už po 51-krát. Štart pred Divadlom B.S. Timravy.

Príďte zažiť priateľskú sviatočnú atmosféru, ochutnať kapustnicu a iné vianočné dobroty. Pre deti od 7 do 12 rokov je pripravená nová 3km trať, a pre najmenších do 6 rokov 200m trať. Povinná registrácia je TU.

Mestská tržnica pripravila na 30. decembra zberateľské burzy starožitností a kuriozít, kde nájdete aj historické predmety z minulých čias všetkých zberateľských odborov, starožitnosti, ale aj predmety z domácností či iné zaujímavosti a kuriozity.

Aj tento rok bude privítanie Nového roka až 1. januára o 17:00 hod. Námestie republiky spestrí slávnostný novoročný hudobný ohňostroj, na ktorý mesto Lučenec pozýva celé rodiny. Vstup voľný.

Foto: FB Mesto Lučenec

Decembrové podujatia v Lučenci
7
Galéria
Zdroj: Mesto Lučenec
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM