Eliška Šándorová Rôzne

PREHĽAD MARCOVÝCH PODUJATÍ: Detská tour Petra Sagana i veľkonočný jarmok

Záver mesiaca bude sviatočný. Užijeme si veľkonočný jarmok, nebude chýbať množstvo kultúrnych podujatí či radovánky na snehu a na bicykli.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD MARCOVÝCH PODUJATÍ: Detská tour Petra Sagana i veľkonočný jarmok
Zdroj: TASR

Radnica od 1. marca do 4. apríla prináša Môj pohľad na mesto… Výstavu lučeneckého fotografa Michala Hanka. Pod názvom „Veľký Golem“ je spomienkou pri príležitosti 10. výročia jeho úmrtia. Výstava si kladie za ambíciu zmapovať osobný a profesionálny život tohto fotografa, ktorý je dodnes pre dejiny a teóriu fotografie neprebádanou entitou.

V pondelok 5. marca od 7:00 – 11:00 h bude v Mestskej tržnici Chovateľská burza. Domáce a exotické zvieratá od chovateľov z celého regiónu, priamy predaj zvierat a možnosť objednávok, krmivá a chovateľské potreby.

V stredu 7. marca si môžete vypočuť prednášku známeho motivátora Pavla Hiraxa Baričáka. Divadlo B.S. Timravy, 18:00 h.

Vzťahy a rôzne problémy…

Autor úspešných kníh sa vo svojej prednáške zameria na vzťahy, neveru, žiarlivosť, rozchod, strachy, prítomný okamih, sebaprijatie, odpustenia sebe a iným, spoznanie sa, zrkadlenia sa s rodičmi, výchovu zameranú na rešpektovanie detskej duše a určovania hraníc nemocenským prístupom, odbúrania depresívnych stavov, riešenia krízových situácií, „prečo si človek priťahuje nedobrého partnera“, zbavenia sa blokov a úzkostí z detstva…

Vo štvrtok 8. marca sa predstavia Donskí Kozáci Folklór, hudba a spevy donských kozákov. Divadlo B.S. Timravy, 18:00 h. Piesne kozákov to sú melódie a slová zo života kozáckych rodín pri práci, v bojovom nasadení, pri zábave, pri oddychu, pri pití vodky či laškovaní s mladými kozáčkami. Piesne veselé, roztopašné, zádumčivé, ale hlavne svojské a typické pre kozácku dušu. Piesne dravé a pokojné ako neviazaná rieka DON – srdce, telo a duša kozákov.

Prvý jarmok

Veľkonočný jarmok bude prvý jarmok v roku 2018, ktorý je pripravení v Lučenci. Program vo veľkonočnom šate je 22. marec – 23. marec 2018, Námestie Republiky od 10:00 h.

Lyžovica

Látky – Prašivá – Hotel Royal, Radovánky na snehu – Lyžovica, ukončenie sezóny Skibusu majstrovstami okresu v lyžovaní. Dátum: 17. marec o 10:00 h. Súťaže: Deti do 6 rokov – chlapci/dievčatá, deti do 12 rokov – chlapci/dievčatá, mládež a dospelí – chlapci/dievčatá, muži/ženy

Účastníci sa môžu prihlásiť na tel. č. 4307232 alebo e-mailom na adrese: stanislav.spisiak@lucenec.sk. Svoju účasť nahláste vopred od 1. marca do 14. marca.

Odchod Skibusu z autobusovej stanice v Lučenci je o 8:00 hod. Odchod z Látok do Lučenca je o 14:45 hod.

Deti môžu cestovať len s doprovodom. V prípade individuálnej dopravy je potrebné sa prezentovať na mieste podujatia. Účastnícky poplatok: deti do 6 rokov: zdarma, deti od 6 rokov: celodenný lístok 7 eur, dospelí: celodenný lístok 9 eur.

Temné kecy Známa „ostrejšia“ stand up commedy show. 23. marec, Kino Apollo o 18:00 h.

W.A. Mozart – Requiem Vrcholné dielo hudobného génia po prvýkrát v Lučenci v kompletnom naštudovaní (symfonický orchester, spevácky zbor, sólisti)! Nezabudnuteľný umelecký zážitok, ktorý sa tak skoro nebude opakovať! Synagóga 18:00 h, 23. marec.

Detská tour

Detská tour Petra Sagana. Nádherné športové cyklistické podujatie pre deti. Mestský park, 25. marec o 8:00 h.

Veľký šláger: Koncert pre milovníkov hitov z obľúbenej Šláger TV a Senzi TV. Účinkujú: Sestry Bacmaňákové, Maja Velšicová, Duo Jamaha, Martin Kopor. 25.3.2018, Divadlo B.S. Timravy o 16:00 h.

Zberateľské burzy starožitností a kuriozít, zberateľské a historické predmety z minulých čias všetkých zberateľských odborov, starožitnosti, ale aj predmety z domácností či iné zaujímavosti a kuriozity. Mestská tržnica, 25. marec, 7:00 – 12:00 h.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM