Boris Macko Kultúra

PREHĽAD, s ktorým nuda u Lučenčanov nehrozí. Výber akcií na celý týždeň

Ešte neviete, ako strávite najbližšie dni po škole či práci? Stačí jedno kliknutie a po ruke máte hneď niekoľko akcií v Lučenci a okolí, ktoré rozhodne stoja za návštevu.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD, s ktorým nuda u Lučenčanov nehrozí. Výber akcií na celý týždeň
Foto: Boris Macko

POÉZIA KAMENINY

do 18.9. 2016, Bebekova veža, Fiľakovský hrad

Jedinečná možnosť vidieť kameninové a keramické výrobky v malebnom prostredí Fiľakovského hradu. Vystavené výrobky sú majstrovským dielom niekdajšej rožňavskej kameninovej manufaktúry. Exponáty pochádzajú z Baníckeho múzea v Rožňave, Východoslovenského múzea v Košiciach a Gemersko – malohontského múzea v Rimavskej Sobote. Výstava potrvá až do 13. novembra 2016.

MEDVEŠSKÝ FOTOMARATÓN

do 18.9. 2016, Bebekova veža Fiľakovského hradu

Výstava zachytáva priebeh jedinečného podujatia. Ešte začiatkom júna absolvovali prihlásení fotografi 48 hodinový program s cieľom poznania hodnôt a objavovania prírodných a kultúrnych krás menej známej, zato veľmi rozmanitej krajiny v oblasti Medveša. Do programu je zahrnuté aj nočné fotenie, v rámci ktorého organizátori osvetlili stredoveké hrady.

VÝSTAVA Z REKONŠTRUKCIE KOSTOLA

12.9. – 18.9. 2016, Fiľakovo

Ďalšiu jedinečnú výstavu ponúka Hradné múzeum vo Fiľakove. Fotografická výstava s názvom „Reštaurovanie svätyne kostola nanebovzatia P. Márie vo Fiľakove“ je časovým prierezom reštaurátorských prác.

HAMLET

14.9. 2016, 10.00 a 18.00, Mestské kultúrne stredisko Fiľakovo

Shakespearovu notoricky známu divadelnú hru tentoraz predvedie Walny Teatr z Poľska. Podujatie je súčasťou IV. Jesenného medzinárodného divadelného festivalu.

ŽELEZNÝ HASIČ NOVOHRADU

17.9. 2016, od 10.00, Fiľakovský hrad

Zápolenie síl hasičov prebehne tentoraz na netradičnom mieste. Dejiskom bude Fiľakovský hrad. Hasiči z celého Novohradu ukážu svoje umenie a nakoniec sa ukáže, kto z nich je najlepší.

TVORIVÉ DIELNE

do 18.9. 2016, Novohradské osvetové stredisko Lučenec

Výstava fotografií zachytávajúca deti pri práci v letných tvorivých dielňach je sprístupnená v priestoroch Novohradského osvetového strediska. Možno ju vidieť počas pracovných dní od 8:00 do 15:00.

ADVOKÁCIA VČERA A DNES

do 18.9. 2016, Novohradské múzeum a galéria Lučenec

Využite poslednú možnosť a pozrite si jedinečnú výstavu venovanú histórii aj súčasnosti advokácie. Odvíja sa na jednotlivých paneloch, ktoré mapujú jej vývoj od starého Ríma po súčasnosť. V doslovnom preklade je advokát ten, kto je privolaný na pomoc. Výstava ako celok je výsledkom spolupráce Univerzitnej knižnice Bratislava a Slovenskej advokátskej komory. Potrvá do konca tohto mesiaca.

IQLANDIA

do 18. 9. 2016, OC Galéria Lučenec

Unikátna interaktívna výstava IQlandia s 34 vystavenými zaujímavými exponátmi a panelmi optických klamov. Rôzne fyzikálne javy tu budú vysvetlené a predstavené zábavnou formou, ktorá má prilákať hlavne deti a mládež.

STRETNUTIE S PIESŇOU

18.9. 2016, o 16.00, kultúrny dom Vidiná

Kto má rád folklór a ľudovú hudbu, určite by si nemal nechať ujsť akciu vo Vidinej. Regionálna súťažná prehliadka sólistov, inštrumentalistov, speváckych skupín a ľudových hudieb sľubuje bohatý kultúrny program a zážitok.

Čítajte tiež:

TOP 10 septembrových akcií. Poznačte si to naj, čo sa chystá v Lučenci a okolí

FOTO: Pocta za obnovu lučeneckej synagógy. Prestížne ocenenie hovorí za všetko

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Lučenca
8
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM