Eva Viestová Rôzne

Premiéra vo varení halušiek pre poslanca Kaníka. Varil tradičným spôsobom a šlo mu to od ruky

V Poltári sa konali majstrovstvá Novohradu vo varení bryndzových halušiek. Zúčastnilo sa ho aj družstvo chlapov s názvom Kaníkovci, vedeného poslancom a kandidátom na župana Ľudom Kaníkom. Pre všetkých to bola premiéra v tejto zručnosti, ale ako sa na správnych chlapov patrí, zvládli to veľmi dobre.

Ilustračný obrázok k článku Premiéra vo varení halušiek pre poslanca Kaníka. Varil tradičným spôsobom a šlo mu to od ruky
Foto: Eva Viestová

Museli uvariť 3,75 kg halušiek a potom ich aj zjesť.

„Najťažšia fáza je rajbanie zemiakov na strúhadle, lebo tam ľahko možno prísť k zraneniu a porajbaniu nielen zemiakov, ale aj prstov:))“, povedal poslanec Kaník.

Halušky sa hádzali do vriacej vody tradičným spôsobom, bez pomoci haluškára, priamo z dreveného lopárika. Kapitán družstva, poslanec Kaník, sa ukázal ako zručný aj v tejto disciplíne a držal krok so zdatnými a skúsenými gazdinkami z Kriváňa. Halušky boli chutné, také ako majú byť, s prevahou zemiakov a dostatkom bryndze.

Podľa halušiek poznáš kuchárskeho majstra a Kaníkovci sa nedali zahanbiť. Skončili druhí, za zdatnými a skúsenými gazdinami z Kriváňa.

„Asi si to pôjdeme vyskúšať aj do Tureckej na majstrovstvá sveta“ povedal poslanec Kaník. „Halušky mám veľmi rád, je to moje obľúbené jedlo a som rád, že sme ukázali, že ich vieme nielen zjesť, ale aj dobre navariť“, dodal Kaník.

POZRITE SI FOTO Z AKCIE.

Majstrovstvá Novohradu vo varení halušiek
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM