Stanislav Černák Krimi

Prepad rovno na ulici: Lúpežník sa najskôr predviedol kopom, potom krikom

Veľmi nepríjemné chvíle zažil muž (44) z Detvy, ktorého medzi panelákmi v Detve prepadol lúpežník. Policajtom sa v krátkom čase podarilo vypátrať a zadržať podozrivého mladíka, ktorého stihli už aj obviniť.

Ilustračný obrázok k článku Prepad rovno na ulici: Lúpežník sa najskôr predviedol kopom, potom krikom
Zdroj: TASR

Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže, ku ktorej došlo v tento utorok v skorých ranných hodinách na Štúrovej ulici v Detve.

„Medzi panelovými domami páchateľ napadol muža (44) z Detvy, kopol ho do chrbta, následkom čoho spadol muž na zem. Páchateľ na neho kričal a pýtal si od muža peniaze,“ prezradila krajská policajná hovorkyňa Petra Vašková. Ako ďalej uviedla Vašková, tak páchateľ mu z vrecka vetrovky vybral cigarety, mobilný telefón a peňaženku, z ktorej zobral finančnú hotovosť vo výške viac ako 7 000 českých korún. Peňaženku následne zahodil.

„Hneď na to mu lúpežník prehľadal kufor a tašku, ktoré mal tento muž so sebou, a v ktorých sa nachádzali rôzne osobné veci ako oblečenie, potraviny, lieky a iné. Tieto si páchateľ odniesol so sebou. Poškodenému spôsobil okrem krádeže finančnej hotovosti 7 300 českých korún aj škodu spôsobenú krádežou vecí, pričom táto bola vyčíslená na viac ako 50 eur. Zranenia 44-ročný muž neutrpel,“ objasnila ďalej Vašková.

Polícia začala ihneď po oznámení skutku tento čin vyšetrovať. Onedlho strážcovia poriadku vypátrali podozrivého mladíka, ktorého následne zadržali a to ešte v ten deň v popoludňajších hodinách. Podozrivý Michal (26) z Detvy už čelí obvineniu zo zločinu lúpeže, pričom vyšetrovateľ podal návrh na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM