Ľubomíra Karmanová Samospráva

Primátorka Alexandra Pivková otvorene: Toto všetko chcem stihnúť v roku 2016

Možno viacerí z nás si začiatkom roka dávajú ciele, ktoré chcú dosiahnuť. Ani prvá dáma nášho mesta, primátorka Alexandra Pivková, nie je výnimkou. Jej úloha je, však, o to náročnejšia, že jej pracovné ciele sa dotýkajú tisícok obyvateľov nášho mesta a ovplyvňujú kvalitu života nás všetkých.

Ilustračný obrázok k článku Primátorka Alexandra Pivková otvorene: Toto všetko chcem stihnúť v roku 2016
Zdroj: Dnes24.sk

Primátorka mesta Lučenec Alexandra Pivková sa už koncom minulého roka musela zaoberať aj myšlienkami na nasledujúce obdobie a spolu s poslancami Mestského zastupiteľstva riešiť otázky, čo naše mesto v novom roku čaká. Zisťovali sme, čo pre samotnú primátorku predstavuje najväčšiu výzvu v roku 2016.

„Zámerom je vytvorenie jednotného kontaktného bodu pre obyvateľov mesta, odbremenenie dopravy v meste, rozvoj zamestnanosti a tvorba nových pracovných miest, poskytovanie nájomných bytov pre obyvateľov mesta a zvyšovanie bytového fondu v meste, budovanie infraštruktúry pre podporu športovania a trávenia voľného času, zlepšenie dostupnosti a zatraktívnenie historických pamiatok s cieľom zvýšenia návštevnosti mesta,“ zhrnula na úvod primátorka.

Za strategické ciele mesta na rok 2016 považuje najmä dobudovanie rýchlostnej cesty R2 od Kriváňa pred Lučenec, obchvatu mesta a etablovanie investorov do priemyselného parku a priemyselnej zóny. Mesto plánuje v tomto roku aj viaceré investičné akcie.

„Celková výška plánovaných investícií je zhruba 13 miliónov eur,“ podotkla Pivková.

„Najväčšou výzvou na rok 2016 je pre mňa úspešná realizácia týchto finančne náročných investičných projektov a dokončenie aj ostatných projektov, ktoré prinášajú každodennú kvalitu života obyvateľov v oblasti životného prostredia, čistoty mesta, bezpečných detských ihrísk, škôl, materských škôlok a tiež kultúrnych a spoločenských podujatí,“ dodala na záver primátorka.

Medzi najdôležitejšie investície pritom zaradila:

  • komplexnú rekonštrukciu budovy na Námestí republiky s cieľom vybudovať spoločnú úradovňu samosprávy a štátnej správy s klientskym centrom pre občana
  • prípravu investičnej akcie – vybudovanie novej plavárne
  • získanie ďalších najomných mestských bytov, t.j. kúpa bytového domu a súvisiacej infraštruktúry na Rúbanisku III a na Ul. Lúčnej
  • obnovu bytového domu Ul. Komenského 24 pre zdravotne postihnutých občanov mesta
  • obnovu a rekonštrukcie ďalších súvislých komunikácií v meste, a tiež revitalizácia územia mesta v okolí synagógy a radnice, v historickom centre mesta
  • vybudovanie cyklotrasy Lučenec – Halič
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM