Michaela Mozolányová Rôzne

Primátorka odhalila zaujímavosti zo svojho súkromia: Takto prežijem Veľkú noc!

Okrem niektoých poslancov nášho lučeneckého parlamentu sme oslovili aj samotnú hlavu nášho mesta Alexandru Pivkovú s tromi otázkami. Všetky sa týkajú Veľkej noci.

Ilustračný obrázok k článku Primátorka odhalila zaujímavosti zo svojho súkromia: Takto prežijem Veľkú noc!
Foto: Adriana Blahová / Zdroj: Dnes24.sk

Veľká noc, najväčší kresťanský sviatok, je tu čo nevidieť. Ako ju trávi primátorka nášho mesta? Čo nesmie chýbať na jej veľkonočnom stole?

Ako prežívate veľkonočné sviatky? Radšej cestujete mimo Lučenca alebo uprednostňujete domáce prostredie?

Veľká noc je pre mňa rodinný sviatok, ktorý rada trávim v kruhu rodiny. Môžem oddychovať, relaxovať, stretnúť sa so širšou rodinou a priateľmi v pokojnej atmosfére. Najradšej trávim chvíle v prírode a na chate. Na veľkonočné sviatky sa najviac teším na vnučku, ktorá je novým členom našej rodiny, veľmi sa z nej tešíme a bude pre nás všetkých počas sviatkov obohatením.

Ktoré jedlá si počas týchto sviatkov nenecháte ujsť a ktorým sa naopak vyhýbate?

Na jar sa vždy snažím stravovať zdravšie, vyberám si ľahšie zeleninové jedlá. Počas týchto dní pokračujem v očisťovaní organizmu a pripravujem si stravu podľa dietnejších pravidiel. Počas veľkonočných sviatkov, hlavne v nedeľu a pondelok určite ochutnám zemiakový šalát a kus údeniny. Mám veľmi rada dobrý zákusok, uvidím akej maškrte sa mi počas týchto sviatkov nepodarí vyhnúť.

Ako prežívate Veľkonočný pondelok?

*Veľkonočný pondelok nie je u nás o tradičnom oblievaní, muži sú k nám ženám trochu šetrnejší. Avšak sviatky sa nezaobídu bez obliatia z hrnčeka, aby sme počas roka kvitli a osvieženia dobrou voňavkou. *

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM