Jakub Forgács Správy Samospráva

Primátorka Pivková: Hospodárenie Lučenca bolo aj napriek pandémii veľmi priaznivé

Výsledok hospodárenia, teda celkový rozdiel medzi príjmami a výdavkami vrátane finančných operácií, je podľa slov primátorky kladný.

Ilustračný obrázok k článku Primátorka Pivková: Hospodárenie Lučenca bolo aj napriek pandémii veľmi priaznivé
Zdroj: Boris Macko

Hospodárenie mesta Lučenec bolo podľa slov primátorky Alexandry Pivkovej aj napriek pandémii koronavírusu v roku 2020 veľmi priaznivé. „Dosiahnuté boli dobré výsledky ako v oblasti príjmov, tak aj v oblasti výdavkov, kde vykazujeme úsporu. Priaznivé hospodárenie sme dosiahli na základe lepšieho plnenia príjmov podielových daní ako bola prognóza, dobrého plnenia miestnych daní a poplatkov, ako aj poskytnutia návratnej finančnej výpomoci zo štátu na vykrytie výpadku podielových daní v sume 595 872 eur na investície do majetku mesta,“ uviedla Pivková na svojej facebookovej stránke po 25. zasadnutí mestského zastupiteľstva v Lučenci..

Ako spomenula, Mesto Lučenec vrátane rozpočtových organizácií v skutočnosti dosiahlo rozpočtové príjmy spolu vo výške 26 391 413 eur a rozpočtové výdavky v objeme 23 673 023 eur. „Výsledok hospodárenia, teda celkový rozdiel medzi príjmami a výdavkami vrátane finančných operácií, je kladný. Dosiahli sme prebytok vo výške 2 718 390 eur. Po vylúčení zostatku nepoužitých dotácií a grantov z výsledku hospodárenia je zostatok zdrojov na rozdelenie do peňažných fondov mesta vo výške 1 849 279 eur, ku ktorému pripočítavame ešte nerozdelené zdroje z roku 2020 z rezervného fondu vo výške 279-tisíc eur,“ vymenovala.

To znamená, že v roku 2021 má Lučenec k dispozícii v rezervnom fonde ako prebytok 2 128 279 eur. „Je to veľmi dobrý výsledok, za ktorý vďačíme všetkým nám, ktorí pracujeme s rozpočtom, schvaľujeme rozpočtové zdroje a snažíme sa zodpovedne rozvíjať naše mesto,“ dodala Pivková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Lučenca

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM