Michaela Mozolányová Samospráva

Pripravovaná rekonštrukcia okresného úradu: Vieme, kedy začne oprava a čoho sa bude týkať

O pripravovanej rekonštrukcii budovy okresného úradu v Lučenci sme vás už v minulosti informovali. V súčasnosti finišuje dokončenie projektovej dokumentácie a známy je aj termín kedy by sa mali stavebné práce začať.

Ilustračný obrázok k článku Pripravovaná rekonštrukcia okresného úradu: Vieme, kedy začne oprava a čoho sa bude týkať
Zdroj: TASR

Mestské zastupiteľstvo schválilo v auguste 2013 prijatie dlhodobého investičného úveru vo výške 1 milión eur na rekonštrukciu budovy okresného úradu na Námestí republiky. Následne Mesto požiadalo banky o predloženie indikatívnych ponúk s podmienkami, za akých by Mestu poskytli požadovaný úver. Viac sa dozviete v článku: Mesto si vezme úver: Chystá sa veľká rekonštrukcia námestia.

V súčasnej dobe finišuje dokončenie projektovej dokumentácie a vyjadrovanie dotknutých orgánov k projektovej dokumentácii. „Následne bude predložená žiadosť o vydanie stavebného povolenia. Po jeho vydaní Mesto vyhlási verejnú súťaž na obstaranie dodávateľa stavby a v II. polroku 2014 je predpoklad, že by sa stavebné práce mali začať,“ informovala Mária Bérešová, hovorkyňa mesta Lučenec.

Budova okresného úradu prejde komplexnou obnovou. Rekonštrukcia by mala zahŕňať zateplenie striech, obvodových stien, výmeny okien a dverí, rekonštrukciu vykurovacieho systému, výmeny rozvodov elektrickej a zdravotníckej inštalácie i úpravu spoločných priestorov a sociálnych zariadení.

Účelom rekonštrukcie je podľa slov hovorkyne jej samotné zhodnotenie, modernizácia, energetická úspora, ktorá by mohla dosiahnuť viac ako 50%, zabezpečenie dôstojných priestorov pre výkon štátnej a verejnej správy a úsporu verejných financií v oblasti výdavkov za nájom a energie. „Občan bude môcť navyše na jednom mieste vybaviť potrebnú administratívu vo vzťahu k mestskému aj okresnému úradu,“ dodala na záver.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM