Simona Husaniková Správy

Pripravte sa na trópy: Teplota v okrese sa má vyšplhať až na 31 stupňov!

Pripravte sa na horúčavy! Už v utorok sa budeme potiť pri 29 až 31 stupňoch Celzia. Presne takéto teplotné maximá majú podľa meteorológov miestami padať v okrese Lučenec. Kvôli očakávaným horúčavám je dokonca vydaná výstraha prvého stupňa.

Ilustračný obrázok k článku Pripravte sa na trópy: Teplota v okrese sa má vyšplhať až na 31 stupňov!
Zdroj: TASR

Kto ešte neprevetral šatníky, je naozaj načase! V najbližších hodinách na dlhé nohavice či rukávy môžete rýchlo zabudnúť. Už v utorok budú v našom okrese padať vysoké tropické teploty. Miestami sa má ortuť teplomera podľa odborníkov zo Slovenského hydrometeorolo-gického ústavu (SHMÚ) vyšplhať na 29 – 31 °C.

Nezabudnite sa preto najmä cez najväčšiu páľavu snažiť vyvarovať priameho slnka a dodržiavať pitný režim. Vysoké teploty nás majú sprevádzať od zajtra 12.00 hodiny až do šiestej večera. Pred trópmi už meteorológovia SHMÚ vydali výstrahu prvého stupňa.

V nej upozorňujú, že vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity, ale aj tvorbu požiarov. „Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ zdvíhajú varovný prst meteorológovia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM