Boris Macko Rôzne

Problémy pred lučeneckou nemocnicou. Zmení sa systém výberu parkovného?

Vjazd od Lučeneckej nemocnice je komplikovaný kvôli závorám, ktoré sú na začiatku areálu. Šoféri tam často vysadia ľudí a otáčajú sa. Má sa to zmeniť?

Ilustračný obrázok k článku Problémy pred lučeneckou nemocnicou. Zmení sa systém výberu parkovného?
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk

Pred závorami pri vchode do lučeneckej nemocnice sa otáčajú aj taxikári, ktorí tam vyložia svojich klientov. Oni, ale aj iní vodiči tak robia kvôli tomu, aby nemuseli platiť parkovné za pár minút. Ostatným, ktorí čakajú na vjazd, neostáva nie iné, len čakať. Na problém sme poukázali ešte v septembri. Teraz sa k nemu vraciame opäť.

„Ľudia si neuvedomujú, že náš systém má aj svoje výhody. Zaplatia parkovné 1 euro za vjazd do areálu nemocnice, ale nie je to na čas. Mysleli sme na ľudí, ktorí musia ísť na vyšetrenia a dlhšie čakajú, alebo takých, ktorí sú hospitalizovaní niekoľko dní. Za 1 euro tu môžu auto na celý čas nechať zaparkované,“ vysvetlil riaditeľ Všeobecnej nemocnice Lučenec Július Höffer.

Dodal, že sa im systém vyberania parkovného osvedčil. „Nemocnice v Košiciach, či Martine síce majú určitý čas zadarmo, ale potom sa platí za každú hodinu. Pacienta to môže potom vyjsť draho,“ argumentuje riaditeľ. Podľa neho sa dokonca nájdu aj vodiči, ktorí to zneužívajú. „Mali sme tu šoféra s dodávkou. Zaparkoval ju tu na niekoľko hodín, lebo zaplatil len 1 euro, v meste by ho to vyšlo drahšie,“ uzavrel riaditeľ s tým, že systém ani sadzbu parkovného nebudú meniť.

Pozrite si v našej galérii príjazd k lučeneckej nemocnici!

Príjazd k lučeneckej nemocnici je úzky
11
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM