Michaela Mozolányová Krimi

Protidrogová razia na strednej škole: Policajti našli podozrivé látky!

Polícia vykonala v pondelok na jednej zo stredných škôl preventívnu prehliadku so zameraním na zisťovanie drogovej trestnej činnosti študentov. Výsledok? Začalo sa trestné stíhanie!

Ilustračný obrázok k článku Protidrogová razia na strednej škole: Policajti našli podozrivé látky!
Zdroj: Policajný zbor SR

Polícia vo Fiľakove vykonala v pondelok 20. januára na strednej škole vo Fiľakove preventívno-bezpečnostné opatrenia so zameraním na zisťovanie a odhaľovanie páchateľov drogovej trestnej činnosti z radov študentov.

Počas kontroly priestorov školy bola podľa polície v jednom prípade nájdená zatiaľ presne neznáma sušená zelená rastlina, nezisteného množstva, ktorá bola zabalená v papierovom pokladničnom bločku, ktorú polícii dobrovoľne vydal mladík (16). „V tomto prípade nie je možné vylúčiť, že ide o omamnú a psychotropnú látku,“ uviedla Petra Vašková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Následne bola v priestoroch dielne školy nájdená 1,5 litrová umelohmotná fľaša s prepáleným celofánom natiahnutým na hrdle fľaše a na zemi bol nájdený tmavomodrý ruksak s obsahom zatiaľ presne nezisteného množstva neznámej sušenej rastliny zelenej farby, roztrúsených vo vnútri ruksaku.

„Tieto dobrovoľne vydal študent (20). V tomto prípade taktiež nie je vylúčené, že ide o omamnú a psychotropnú látku,“ informovala Petra Vašková. „Podozriví študenti sa podrobili toxikologickému vyšetreniu na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok v moči, pričom výsledky boli pozitívne. Polícia vo Fiľakove už začala trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť. Zaistené látky boli zaslané na expertízne skúmanie,“ dodala.

Na škole našli podozrivé látky
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM