Rôzne

Prvý cezhraničný skibus spojil Šalgotarján s centrami na strednom Slovensku

Skibus spájajúci dve krajiny - Maďarsko a Slovensko, absolvoval v sobotu svoju prvú cestu.

Ilustračný obrázok k článku Prvý cezhraničný skibus spojil Šalgotarján s centrami na strednom Slovensku
7
Galéria
Zdroj: horehronie.net

Spoj vychádza z maďarského Šalgotarjána a lyžiarov priváža postupne do štyroch slovenských centier v Hriňovej, Mýte pod Ďumbierom, na Tále a na južnú stranu Chopku.

Skibus zabezpečovaný Banskobystrickým samosprávnym krajom (BBSK) bude takto premávať každú sobotu a nedeľu až do 24. marca.

Prepojenie regiónov

Heslom „lepšie raz zažiť ako trikrát počuť“ sa na začiatku projektu inšpirovali aj predseda BBSK Ján Lunter spolu so županom Novohradskej župy so sídlom v Šalgotarjáne Skuczim Nándorom a v sobotu absolvovali prvú cestu skibusom.

„Sme veľmi radi, že sme mohli takouto formou podporiť rozvoj cezhraničnej spolupráce a cestovného ruchu v Banskobystrickom kraji. Vďaka spolupráci s partnerskou Novohradskou župou v Šalgotarjáne a turistickými regiónmi Novohrad, Podpoľanie a Horehronie sme dokázali dať turistom z Maďarska a našich južných okresov moderné a pohodlné spojenie do lyžiarskych stredísk v kraji a zároveň im poskytnúť zvýhodnené ceny skipasov. Verím, že aj tento projekt k nám pomôže prilákať nových turistov, ktorí sa k nám budú radi vracať,“ uviedol pri tejto príležitosti Lunter. Ako dodal, oba kraje budú okrem cestovného ruchu či kultúry spolupracovať aj na projektoch pri budovaní cestnej a dopravnej infraštruktúry na juhu BBSK.

Po príchode na Tále boli lyžiari a hostia zo skibusu svedkami spojenia folklóru viacerých regiónov na jednom mieste.

„V súčasnosti je skibus benefit každého moderného lyžiarskeho strediska. Cezhraničný skibus je zárukou výhodnej lyžovačky a bezpečnej dopravy do zasnežených lyžiarskych stredísk a šetrí nielen peniaze turistov na dopravu, ale najmä životné prostredie,“ uviedol na mieste predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie Ľuboš Ďurinďák.

Nutná objednávka

„Veríme, že návštevníci ocenia takúto iniciatívu a využijú výhodné služby a zľavy, ktoré pre nich pripravujeme v spolupráci s lyžiarskymi strediskami, Podpoľaním, Novohradom, Maďarskom a Banskobystrickým krajom,“ uviedla pre TASR výkonná riaditeľka OOCR Región Horehronie Petra Ridzoňová Hlásniková.

Ako na záver upozornila, jazdu skibusom je nutné si objednať na e-mailovej adrese skibus@blaguss.sk. Viac informácii je na stránke www.horehronie.net.

Skibus 4x4
7
Galéria
Zdroj: horehronie.net
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM