Boris Macko Kultúra

Prvý júlový víkend v Lučenci a okolí: Poradíme vám 7 akcií na voľné dni

S príchodom júla sa začínajú aj letné prázdniny. Preto si dozaista každý potrebuje nájsť nejaký program. Už máte naplánované, čo budete počas voľných dní robiť?

Ilustračný obrázok k článku Prvý júlový víkend v Lučenci a okolí: Poradíme vám 7 akcií na voľné dni
Foto: Boris Macko

EURÓPSKE HVIEZDNE KINO

1.7. 2016 o 21.30 Letné kino v Mestskom parku

Podujatie je súčasťou Lučenského kultúrneho leta. Premietanie filmov európskej produkcie bude každú nedeľu, jedinou výnimkou je prvá. Tentoraz si diváci môžu pozrieť český film Mistři. Ten nadväzuje na poeticu Nudy v Brne, či Divokých včiel. Prezradíme ešte toľko, že ide o súčasný príbeh zo zapadnutej dediny v Sudetoch.

IV. MUZIKANTSKÝ JULIÁLES

2.7. 2016 o 15.00, Reštaurácia Biela labuť

Lučenskí muzikanti a Mesto Lučenec pozývajú na príjemné stretnutie s hudbou rôznych žánrov. Ide o tradičnú akciu, ktorá si už získala fanúšikov. Dvere má otvorené každý priaznivec dobrej hudby a môže spoznať tvorbu domácich kapiel z Lučenca.

LESNÁ HUDBA

2.7. 2016, od 10.00, Mestský park Fiľakovo

Podujatie má dlhoročnú tradíciu v susednom Maďarsku v okolí Mátry. Tentoraz sa však v rámci cezhraničnej spolupráce bude konať aj vo Fiľakove. Okrem iných vystúpia ľudové súbory Duvo zo Salgóotarjánu, Heľpan z Horehronia, zaspieva aj ženský spevácky súbor Melódia.

770 ROKOV FIĽAKOVA

2.7. 2016, od 11.00 Hrad Fiľakovo

Prednáška primátora Attilu Agócsa v rámci festivalu Lesná hudba. Je určená nielen pre priaznivcov histórie, ale všetkých obyvateľov mesta, ktorých zaujímajú pohnuté dejiny Fiľakova.

DRAGLANDIA

2.7. 2016 od 8.30 letisko Boľkovce

Nadšenci rýchlej a priamočiarej jazdy si aj tento rok zmerajú sily na letisku v Boľkovciach pri Lučenci, kde sa bude konať 4.kolo Majstrovstiev Slovenska a zároveň 4.kolo Majstrovstiev Maďarska v šprintoch áut a motocyklov. Boľkovská „DRAGLANDIA“ ponúkne pre fanúšikov motoršportu bohatý program a tradične najväčšiu koncentráciu konských síl na meter štvorcový.

CHOVATEĽSKÁ BURZA

3.7. 2016, od 7.00, Mestská tržnica, Vajanského 11

Burza organizovaná spolu so Zväzom chovateľov z Fiľakova ponúka jedinečnú možnosť nakúpiť si všetko, čo sa týka drobnochovu. Či už ide o krmivo, alebo chovateľské potreby. Nielen obyvatelia Lučenca si tak môžu v nedeľu pozrieť či kúpiť aj exotické zvieratá. No v ponuke budú aj ovce, kozy, či prasiatka.

ARON GRÜNHUT

3.7. 2016 o 14.00, Synagóga Lučenec

Otvorenie výstavy o bojovníkovi za ľudské práva, záchrancovi Židov a autorovi knihy *Katastrofa slovenských Židov. Osobnosť Slováka, ktorý sa narodil v Bratislave je síce u nás neznáma a to napriek tomu, že ide o osobnosť, ktorá je v zahraničí oceňovaná. Vďaka tomuto bratislavskému rodákovi sa podarilo pred a počas 2.svetovej vojny zachrániť viac ako tritisíc Židov, medzi nimi aj detí.

Čítajte tiež:

Neviete kam s deťmi počas prázdnin? Tipy na leto pre rodičov malých Lučenčanov

Obľúbený kinematograf opäť v Lučenci. 5 filmov, na ktoré sa môžeme tešiť

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM