Michaela Mozolányová Samospráva

Radnica chce mať svoje autá pod kontrolou: Do všetkých chce namontovať GPS

Naša samospráva plánuje efektívnejšie využívanie služobných áut. Do všetkých mestských vozidiel chce namontovať globálny polohový systém (GPS).

Ilustračný obrázok k článku Radnica chce mať svoje autá pod kontrolou: Do všetkých chce namontovať GPS
Zdroj: TASR

Mesto už vyhlásilo súťaž na dodávku systému GPS. Ako povedala primátorka Alexandra Pivková, v podmienkach súťaže zadefinovala samospráva Lučenca dodávku, montáž a aktiváciu GPS zariadení do 13 osobných a 3 nákladných vozidiel. Požadujú pritom, aby mal systém históriu polohy a jazdy minimálne dva roky z akéhokoľvek zariadenia na základe prístupového hesla a mena, či históriu jázd štyri roky dozadu.

Pri práci chcú mať pod kontrolou prideľovanie práv pre jednotlivých užívateľov, ako napríklad editáciu jázd, mazanie jázd a podobne. Nesmie chýbať možnosť nastavenia, ktoré vozidlá môžu jednotliví užívatelia vidieť. Prostredníctvom služby chcú tiež sledovať štýl jazdy áut. „V rámci správy a prevádzky sa dá šetriť a týmto spôsobom chceme prispieť k efektivite využívania vozidiel. Namontovať to plánujeme do mestských vozidiel, teda ide o autá mestského úradu, mestskej polície a mestskej spoločnosti Spool," povedala primátorka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM