Ľubomíra Karmanová Rôzne

Radnica prišla so zaujímavými brožúrami: Trasy priamo v Lučenci, o ktorých ste možno ani nepočuli, FOTO

Lučenec sa môže pýšiť mnohými zaujímavosťami. Aby ich radnica ešte viac priblížila domácim a zatraktívnila pre turistov, pripravila informačné brožúrky o prechádzkových okruhoch po najzaujímavejších miestach.

Ilustračný obrázok k článku Radnica prišla so zaujímavými brožúrami: Trasy priamo v Lučenci, o ktorých ste možno ani nepočuli, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Aj v takom malom meste, ako je Lučenec sa nájdu miesta, ktoré sa oplatí vidieť. Mesto Lučenec za účelom zatraktívnenia mesta pre domácich, ale aj turistov, pripravilo tri prechádzkové okruhy, po ktorých vám padne vhod prechádzka, možno aj počas prichádzajúcich sviatkov. Prechádzky mestom môžete svojim ratolestiam, či hosťom spestriť zaujímavými brožúrkami, ktoré Mesto k prechádzkovým okruhom vydalo. Nájdete v nich nielen opísané trasy, ale najmä mnoho zaujímavých informácií.

Zhruba 45 minút zaberie prechádzka po okruhu židovských skvostov, počas ktorého môžete obdivovať synagógu a navštíviť 2 židovské cintoríny. Jeden na Vajanského ulici, kde sa nachádza aj Pamätník obetiam holokaustu, druhý, ten starší na Mocsáriho ulici.

Približne rovnaký čas vám zaberie aj prechádzka po okruhu za historickým dedičstvom, ktorá začína na Kubínyiho námestí, po kostoloch a meštianskych domoch, ktoré sa tu nachádzajú môžete zavítať do Novohradského múzea a galérie, odtiaľ odporúčame zájsť ku Szilassiho kaštieľu a cestou sa pokochať aj vynovenou synagógou.

Najdlhší, takmer dvojhodinový okruh ponúka na obdiv Kubínyiho námestie, Masarykovu ulicu, Zlatú uličku s Begovou vežou a prechádzku po Mestskom parku. Práve o Mestskom parku informuje aj samostatná brožúrka. Brožúrky nájdete na internetovej stránke Mesta, ako aj v Mestskom informačnom centre.

Foto: Mesto Lučenec

Mesto vydalo zaujímavé brožúrky: Prechádzkové okruhy, o ktorých ste možno ani ne
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM