Michaela Mozolányová Samospráva

Radnica zainvestuje do rozvoja mesta: Nové parkovacie miesta i lacnejšia MHD

Až 3 milióny eur chce mesto v roku 2014 investovať do rozvoja mesta, a popri tom zabezpečiť všetky služby občanom. Ide o nasporené peniaze, ktoré radnica ušetrila vďaka svojmu hospodáreniu a znižovaniu zadlženosti. Do čoho všetkého mesto zainvestuje tieto peniaze?

Ilustračný obrázok k článku Radnica zainvestuje do rozvoja mesta: Nové parkovacie miesta i lacnejšia MHD
Zdroj: TASR

O pripravovanej rekonštrukcii budovy Okresného úradu, na ktorú si mesto chce vziať úver, sme vás informovali v článku: Mesto si vezme úver: Chystá sa veľká rekonštrukcia námestia! Mesto má však v pláne v roku 2014 z nasporených financií investovať do rozvoja mesta a zabezpečiť služby obyvateľom. „Výsledky dobrého a rozumného hospodárenia za 3 roky a prijatie opatrení v oblasti mzdových a prevádzkových výdavkov ukázali, že sa dá rozumne hospodáriť a narábať s majetkom Mesta. Takto nasporené financie môžeme rozumne investovať do majetku mesta a zveľaďovať ho,“ ozrejmila Mária Bérešová, hovorkyňa mesta Lučenec.

Mesto znižuje už tretí rok svoju zadlženosť, a to z 37,04% na 29,87%, teda o 7%. „Celkový dlh nám klesol za 3 roky o cca 14%. Mesto nezobralo žiadne úvery, ktoré by ho zadlžovali, a z nasporených a disponibilných financií celkom v objeme 3 milióny eur ideme investovať do rozvoja mesta,“ uviedla.

Ako sme sa dozvedeli, týmto spôsobom chce v roku 2014 mesto budovať súvislé cesty, chodníky, parkovacie miesta, revitalizovať a rekonštruovať ďalšie verejné priestory, riešiť spoločensko-športové centrum a cyklotrasu Lučenec – Halič.

„Popri tom chce mesto zabezpečiť vývoz smetí a bioodpadu v rozsahu ako iné mestá nezabezpečujú, osvetlenie ulíc a zvyšovanie počtu svetelných bodov v meste,“ vraví ďalej hovorkyňa. Ako nakoniec dodala, mesto má v pláne znížiť ceny MHD a zaviesť spoje do lokalít, ktoré doteraz neboli riešené.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM