Rôzne Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Horúčavu a slnečný deň si užijeme aj v nedeľu, vychutnajte si vodu

Dnešná pranostika hovorí: Ako je teplo na Augustína, taká chladná bude Katarína. Teploty budú 28 až 33 °C, novembrová Katarína bude poriadne chladná!

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Horúčavu a slnečný deň si užijeme aj v nedeľu, vychutnajte si vodu
Zdroj: TASR

Západ: malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 17 až 14 a najvyššie denné 30 až 33 stupňov C.

Stred: Na strednom Slovensku malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 16 až 11 a najvyššie denné 28 až 32 stupňov C.

Východ: Malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 16 až 12 a najvyššie denné 28 až 32 stupňov C.

Meniny má Augustín

Mužské meno Augustín má latinský pôvod a v preklade znamená „majestátny“. Na Slovensku sa stretávame s nositeľmi tohto mena výnimočne a oslovujeme ich August, Gusto. Augustínovia sú odvážni, rozhodní, empatickí a oddaní. Cítia sa šťastní, ak sú milovaní a pochopení.

Väčšina z nich študuje a vzdeláva sa po celý život. Majú rozsiahlu pamäť a túžba po nových poznatkoch ich predurčuje, aby z nich boli úspešní lekári, ale aj kriminalisti.

Stalo sa doma

1945 – Narodil sa v Horných Plachtinciach MILAN KŇAŽKO, herec, politik a bývalý generálny riaditeľ televízie JOJ.

1984 – Narodila sa v ruskom Ťumeni slovenská biatlonistka ruského pôvodu ANASTASIA KUZMINOVÁ, ktorá ako slovenská reprezentantka získala zlatú a striebornú medailu na zimných OH vo Vancouveri.

Stalo sa vo svete

1963 – Na protestnom pochode do amerického Washingtonu sa zúčastnilo okolo 200.000 stúpencov boja proti rasizmu. K hlavným iniciátorom pochodu patril bojovník za ľudské práva a černošský baptistický pastor Martin Luther King.

1996 – Londýnsky súd oficiálne vyhlásil 15-ročné manželstvo britského následníka trónu princa Charlesa s princeznou Dianou za rozvedené.

Skladba dňa

1965 – Narodila sa Shania Twain (vlastným menom Eilleen Regina Edwards), Windsor, Kanada, country-rocková speváčka a skladateľka. Mala trinásť, keď prvýkrát účinkovala v televíznej Tommy Hunter Show. V roku 1984 nahrala duet s kanadským spevákom Timom Denisom na jeho album. V roku 1991 nahrala prvé demosnímky.

V marci 1993 mala v americkom country rebríčku prvú pieseň What Made You Say That. Mesiac nato vydala debutový album Shania Twain.

Ilustračné foto, TASR

Shania Twain
1
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM