Rôzne Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Nový týždeň sa začína v rytme twistu, blahoželáme Stelám

Podľa starej pranostiky, ak 3. októbra pretrhne oblohu búrka, bude rozmarná zima. A možno budeme počuť aj twistový hit od Chubbyho Checkera.

Veľká oblačnosť

Cez deň príjemných maximálne dvadsať, v Trenčianskom, Žilinskom kraji a na Spiši 11 až 16 stupňov. Na začiatok nového týždňa nám počasie ukáže zamračenú oblohu, na väčšine územia rátajme s prehánkami. Na horách môže aj snežiť.

Ako informuje Slovenský hydrometeorologický ústav, zafúka slabý premenlivý, cez deň od západu prevažne severný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

Meniny oslavuje Stela

Nositeľky tohto mena, ktoré má latinský pôvod a znamená hviezda, sú svojim spôsobom nenásytné. Inak povedané, najradšej by chceli všetko a hneď. Ide o pôvabné ženy, ktorú sú bezprostredné, dávajú najavo city, sú však aj mierne chaotické.

My azda najviac registrujeme českú herečku Stellu ZÁZVORKOVÚ, vo svete je známou dcéra člena skupiny Beatles Johna McCartneyho.

PREČÍTAJTE SI: KURIOZITA DŇA: Jeho umenie vyráža dych. Napriek tomu, že sochy tvorí z odpadu

Historický kalendár

V roku 1762 sa narodil katolícky kňaz a kodifikátor prvej spisovnej formy slovenského jazyka ANTON BERNOLÁK. Ten za základ zobral západoslovenské nárečia. Tento deň v 1906 účastníci prvej Medzinárodnej konferencie o bezdrôtovej telegrafii schválili volanie SOS ako medzinárodný núdzový signál.

V 1926 objavili kvapľovú jaskyňu Domica v Slovenskom krase a zároveň sa uskutočnil vôbec prvý rozhlasový prenos z divadla na Slovensku. Bratislavský rozhlas vysielal Verdiho Traviatu. Tridsaťpäť rokov dnes oslavuje jeden z najlepších futbalistov sveta ostatných rokov ZLATAN IBRAHIMOVIĆ. V roku 1995 bol hviezdny americký futbalista O. J. SIMPSON zbavený obvinení z dvojnásobnej vraždy jeho manželky a jej priateľa.

Chubby Checker – The Twist

V roku 1938 sa narodil Ernest Evans, ktorý na hudobnej scéne vystupoval pod pseudonymom Chubby Checker. V 60. rokoch minulého storočia bol dokonalým hitmakerom. Dokonca hneď jeho prvý singel sa dostal na čelo amerického rebríčka a navyše priniesol nový tanec. Hráme si The Twist.

PREČÍTAJTE SI: Októbrové filmové premiéry prinesú silné príbehy zo Slovenska i skvelé komédie

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM