Rôzne Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Uprostred týždňa nám poriadne primrzne

Pranostika na dnešný deň hovorí: Studený november - zelený január. Bude zamračené, prechodný dážď, na horách sneženie.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Uprostred týždňa nám poriadne primrzne
Zdroj: TASR

Západ: Prevažne zamračené a miestami slabý dážď alebo mrholenie a spočiatku ojedinele tvorba poľadovice. Najvyššia denná teplota 2 až 4 st. Prevažne južný vietor 10 až 20 km/h.

Stred: Prevažne zamračené a na väčšine územia sneženie, ktoré sa postupne v nižších a stredných polohách zmení na dážď alebo mrholenie. Na viacerých miestach tvorba poľadovice. Najvyššia denná teplota 0 až 3 st. Teplota vo výške 1500 m okolo +1 st. Prevažne slabý vietor.

Východ: Prevažne zamračené a na väčšine územia sneženie. Najvyššia denná teplota –1 až +1 st. Prevažne južný vietor do 20 km/h.

Meniny má Agnesa

Meno Agnesa je gréckeho pôvodu a v preklade znamená „čistá“, „nevinná“. Sú to ženy, ktoré majú v hlave vždy niečo, čo musia druhým povedať. Bývajú starostlivé, zhovorčivé a rady sa obklopujú známymi.

Keď ich štúdium zaujme, výsledok je dobrý. Agnesy môžu vyniknúť v takých povolaniach, v ktorých je všetko v pohybe, kde sa naplno žije. Ich citový život je dosť nestály. Jeden deň prežívajú veľkú lásku, na druhý deň hlbokú beznádej. Ich rodinné pomery sú neraz veľmi komplikované. Väčšina z nich pre nepokojný život zle spáva.

Stalo sa doma

1950 – Narodila sa v Bratislave filmová a divadelná herečka, členka Činohry Slovenského národného divadla (SND) KAMILA MAGÁLOVÁ, veľvyslankyňa dobrej vôle UNICEF na Slovensku, patrónka Slobody zvierat a prezidentka Nadácie na záchranu koní.

2006 – V hnedouhoľnej bani Nováky neďaleko Prievidze došlo k závalu. Pri banskom nešťastí zahynuli štyria baníci.

Stalo sa vo svete

1810 – Narodil sa básnik KAREL HYNEK MÁCHA, najväčší predstaviteľ českého romantizmu a autor známej lyricko-epickej básnickej skladby Máj. Zomrel 6.11.1836.

2000 – Bill Clinton sa stal prvým úradujúcim prezidentom USA, ktorý navštívil Vietnam od konca vojny vo Vietname.

Skladba dňa

V hudobnom kalendári oslavuje narodeniny (1961) Chris Pitman, hráč na klávesoch a gitarista skupiny Guns N'Roses. Táto hardrocková formácia vznikla v júni 1985 v Los Angeles. V júli 1987 vydali prvý album Appetite For Destruction. Hneď ten prvý bol úspešný a dostal sa v rebríčku na prvé miesto, jeho predaj prevýšil sumu päť miliónov výliskov.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM