Jakub Forgács Správy

REAKCIE 3 veľkých zamestnávateľov v Banskobystrickom kraji: HROZÍ pre vojnu prepúšťanie?

Situácia na Ukrajine ovplyvňuje aj dianie na Slovensku. Okrem vlny solidarity s utečencami prináša aj problémy pre firmy.

Ilustračný obrázok k článku REAKCIE 3 veľkých zamestnávateľov v Banskobystrickom kraji: HROZÍ pre vojnu prepúšťanie?
Zdroj: TASR/František Iván

Medzi najväčších zamestnávateľov so sídlom v Banskobystrickom kraji patria aj Slovenská pošta, a.s., LESY Slovenskej republiky, š.p. či TAURIS, a.s. Ako situácia na Ukrajine ovplyvnila tieto spoločnosti a hrozí pre vojnový konflikt a s tým súvisiace problémy aj prepúšťanie ich zamestnancov?

Poštové spojenie zastavili

Slovenská pošta, ktorá má celkovo 12-tisíc zamestnancov, zamestnáva dve pracovníčky s ukrajinským štátnym občianstvom, dlhodobo žijúce na území SR. Pre spravodajský portál Bystrica.dnes24.sk to uviedla Iveta Dorčáková hovorkyňa spoločnosti. Ako spomenula, nečakajú, že by konflikt nejako ovplyvnil fungovanie Slovenskej pošty a nehrozí tak ani prepúšťanie.

„Poštové spojenie medzi Slovenskom a Ukrajinou je momentálne zo strany Ukrajiny zastavené. Slovenská pošta pripravila nové možnosti na realizáciu poštového styku pozemnou dopravou (keďže letecké spojenie nie je možné, o dodávanie zásielok na Ukrajinu prostredníctvom Slovenskej pošty prejavili záujem aj ďalšie európske poštové podniky) a čaká na ukrajinskú stranu, či a kedy jej situácia v krajine dovolí obnoviť poštový styk,“ pokračovala Dorčáková.

Pomoc utečencom

Slovenská pošta sa zároveň zapojila do pomoci Ukrajine. „Z Bratislavy vypravila dva plne naložené kamióny s humanitárnou pomocou pre ukrajinských občanov, ktorí teraz pomoc potrebujú,“ spomenula so slovami, že Slovenská pošta je pripravená poskytnúť občanom Ukrajiny ubytovacie a stravovacie kapacity vo svojom školiacom stredisku v Belušských Slatinách, ale aj ubytovanie v ďalších menších zariadeniach po celom Slovensku.

„Zároveň v horizonte najbližších dní pošta rozšíri poštové platobné služby na všetky pobočky pri hraniciach s Ukrajinou vrátane posilnenia služieb na výber hotovosti na poštách,“ dodala Dorčáková.

Viac o tom, ako vojna na Ukrajine ovplyvnila ďalšie spoločnosti v kraji, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM