Rôzne

Redakcia radí: Rýchla a chutná klasika na raňajky či večeru

Dali by ste si niečo chutné, ale nemáte čas na dlhé vyváranie. Pripravte si hotdog s chrumkavou viedenskou cibuľkou.

Ilustračný obrázok k článku Redakcia radí: Rýchla a chutná klasika na raňajky či večeru
Zdroj: Nin.sk

Hotdog nemusí predstavovať len obyčajný párok v rožku. Dá sa pripraviť aj tak, aby bol plnohodnotným a chutným jedlom, za ktorým sa budete ešte dlho zalizovať.

INGREDIENCIE

Hotdog

4 viedenské párky

4 hotdog rožky

4 lyžice majonézy

1 lyžička cesnakovej pasty

1 lyžička dijónskej horčice

trochu citrónovej šťavy

soľ, korenie

za hrsť čerstvého koriandru

2 lyžice kečupu

1,5 lyžičky Jameson

3 lyžice BBQ omáčky

nastrúhaný syr cheddar

Viedenská cibuľa

1 väčšia žltá cibuľa

polohrubá múka

olej na vyprážanie

morská soľ

Zdroj: Nin.sk

POSTUP

Rozohrejeme si rúru na 180 stupňov. Cibuľu očistíme, nakrájame na tenké kolieska, obalíme v múke, osolíme a opražíme na rozpálenom oleji do chrumkava. Odložíme bokom na kuchynské utierky.

Zatiaľ si uvaríme párky a vložíme ich hotdog rožkov, ktorú prerežeme pozdĺžne iba z jednej strany.

Majonézu zmiešame s cesnakovou pastou, dijonskou horčicou, citrónovou šťavou, soľou, korením a nasekaným koriandrom. Kečup zmiešame s BBQ omáčkou a Jamesonom.

Po jednej strane hotdog rožka natrieme majonézovú omáčku, na druhú stranu kečupovú. Posypeme nastrúhaným cheddarom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry – len pokým sa syr neroztopí.

Vrch hotdogov ozdobíme chrumkavou viedenskou cibuľkou, môžeme posypať čerstvými bylinkami a podávame.

Viac tipov na chutné recepty nájdete na www.nin.sk.

Zdroj: Nin.sk
Zdroj: Nin.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM