Správy

Rekonštrukcia atletického areálu v Lučenci napreduje: Dokedy má byť dokončená?

Rekonštrukcia atletického areálu má mestu priniesť vynovený 300-metrový ovál so štyrmi dráhami a povrchom s certifikátom Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF).

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia atletického areálu v Lučenci napreduje: Dokedy má byť dokončená?
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Rekonštrukcia atletického areálu pri Základnej škole Ladislava Novomeského v Lučenci napreduje, aktuálne sa odstraňuje opotrebovaná tartanová dráha. Na svojom oficiálnom webe o tom informovala samospráva.

Čo všetko prinesie?

Práce na rekonštrukcii atletického areálu odštartovali koncom minulého roka, projekt počíta s úpravou športového areálu i jeho okolia. Atletická dráha sa bude rekonštruovať po 14 rokoch od kolaudácie, počas ktorých sa dostala do havarijného a nevyhovujúceho sta­vu.

Rekonštrukcia atletického areálu má mestu priniesť vynovený 300-metrový ovál so štyrmi dráhami a povrchom s certifikátom Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF). Prebudovať sa má i sektor skoku do diaľky a výšky. Celý areál má spĺňať požiadavky na organizovanie mládežníckych súťaží atletických disciplín.

Za státisíce eur

„Chceme vytvoriť pre deti, mládež a verejnosť podmienky na športovanie v bezpečnom a atraktívnom prostredí pod odborným vedením v atletike. Budeme riešiť so zhotoviteľom stavby, aby bol náš nový atletický štadión dobudovaný do začiatku júna, aby mohli športovci v letných mesiacoch už trénovať na novej bežeckej dráhe,“ uviedla primátorka mesta Alexandra Pivková.

Celkový rozpočet rekonštrukcie atletického areálu prevyšuje sumu 415-tisíc eur, z ktorých 120-tisíc eur predstavuje dotácia Slovenského atletického zväzu. Vysúťaženým zhotoviteľom prestavby je firma Sport Nitra.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM