Kristína Kožiaková Krimi

Renata (42) z Lučenca čelí vážnemu obvineniu: Na mušku si zobrala starenku (82), hrozí jej basa!

Renata (42) si za svoje činy môže ísť posedieť v chládku. Podľa mužov zákona si za svoju obeť vybrala starenku (82). Pozrite, na čo sa zmohla...

Ilustračný obrázok k článku Renata (42) z Lučenca čelí vážnemu obvineniu: Na mušku si zobrala starenku (82), hrozí jej basa!
Zdroj: TASR

„Poverený príslušník PZ z prečinu krádeže obvinil 42-ročnú Renátu z okresu Lučenec,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

Podľa jeho slov obvinená dňa 12. decembra 2015 v popoludní vošla do rodinného domu v obci Čižatice v ktorom sa nachádzala 82– ročná dôchodkyňa.

„Obvinená jej povedala, že jej priniesla veci, ktoré jej posielajú z Bratislavy pre dôchodcov,“ informuje ďalej hovorca.

Ako povedal malo ísť o prikrývky, obliečky, oceľový riad a kávovú súpravu. Riad a kávovú súpravu jej priniesla priamo do domu a vypýtala si sumu 800,– eur.

„Dôchodkyni pri vyplácaní z ruky vytiahla peniaze v sume 2.000,– eur, odpočítala si 1.600,– eur a vrátila jej 400,– eur. Dôchodkyňu presviedčala že jej vrátila 1.200,– eur a že ostatné veci jej prinesie neskôr. Následne odišla,“ prezradil Szabó.

Hovorca ďalej informuje, že obvinená žena sa vrátila o dva dni neskôr a od dôchodkyne si vypýtala sumu 400,– eur ako doplatok za veci. Potom čo jej na to dôchodkyňa povedala, že peniaze nemá, tak vošla do spálne odkiaľ jej zobrala finančnú hotovosť 400,– eur a odišla.

„Takto celkovo spôsobila škodu vo výške 2.000,– eur. Obvinenej žene v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie,“ zakončil Szabó.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM