Boris Macko Rôzne

Riaditeľ lučeneckej nemocnice o zákaze návštev: Dôležité je, aby sme chránili pacientov

Ak máte niekoho, kto je hospitalizovaný v lučeneckej nemocnici, tak ho žiaľ nemôžte navštíviť. Vedenie nemocnice vydalo zákaz. Vieme prečo!

Ilustračný obrázok k článku Riaditeľ lučeneckej nemocnice o zákaze návštev: Dôležité je, aby sme chránili pacientov
9
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk

Vedenie lučeneckej nemocnice všetky návštevy pacientov stoplo. Dôvod je prozaický – chrípka a rôzne vírusové infekcie. Nárast chorobnosti reálne pocítili aj u pacientov.

„Posledné dva týždne sa výrazne zvýšil výskyt akútnych respiračných ochorení, hlavne chrípky. Od hygienikov sme sa dozvedeli, že chorobnosť je na vzostupe. Dôležité je, aby sme chránili našich pacientov, preto sme sa rozhodli pristúpiť k zákazu návštev,“ vysvetlil riaditeľ nemocnice Július Hőffer.

Dodal, že sa skutočne stretli s prípadmi, keď niektorým pacientom po návštevách začali stúpať teploty, zhoršil sa im stav a museli im nasadiť antibiotiká. „Od minulého týždňa sme zaznamenali v ambulanciách aj na pľúcnom a infekčnom oddelení zvýšený výskyt pacientov s ťažkými zápalmi pľúc a komplikáciami, ktoré spôsobili vírusové respiračné ochorenia,“ dodal riaditeľ.

Zákaz návštev platí od minulého týždňa až do odvolania podľa toho, ako sa bude vyvíjať situácia. Ľudia by si mali dávať pozor a to nielen na verejných miestach, či podujatiach, ale aj čakárňach u lekárov. „Preto treba zvážiť aj návštevu lekára. Hlavne ak si chce dať napríklad niekto len predpísať lieky. Radšej by mal návštevu lekára odložiť,“ upozornil Hőffer. Odporúča chrániť sa pred chladom a prechladením, piť veľa tekutín a zvýšiť príjem vitamínov, hlavne „céčka“.

Pozrite si lučeneckú nemocnicu v našej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Počas sviatkov v lučeneckej nemocnici vždy niekoho ošetria
9
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM