Simona Husaniková Kultúra

Ružiná žila tento víkend hudbou: Rytmus, Celeste, Desmod a iní sa stretli na jednom mieste

Milovníci hudby, zábavy a festivalov sa stretli tento víkend na Ružinej v okrese Lučenec. Práve tu sa totiž konal prvý ročník Lake Festu. Veľké množstvo zúčastnených svedčí o úspechu tejto akcie.

Ilustračný obrázok k článku Ružiná žila tento víkend hudbou: Rytmus, Celeste, Desmod a iní sa stretli na jednom mieste
Foto: Simona Husaníková / Zdroj: Dnes24.sk

Leto sa mnohým okrem prázdnin a tepla spája aj s festivalmi. Všetci, ktorí inklinujú k tomuto druhu zábavy sa stretli v piatok a v sobotu na Ružinej. Prilákala ich chuť sa zabávať, stanovať a vypočuť si dobrú hudbu, o ktorú sa postarali napr. Rytmus, Bacil a Rakby, Desmod, Celeste Buckingham, Majk Spirit, Peter Bič Projekt, DJ Robert Burian, Kali a Peter Pan, Igor Kmeťo, Miro Jaroš a mnohí iní.

K dispozícii bolo aj vodné osvieženie a detský kútik

Pre návštevníkov bol veľkým lákadlom aj fakt, že počas horúcich chvíľ sa mohli schladiť vo vodnej ploche. Medzi atrakciami bol v ponuke aj filmový stan, kde si ľudia mohli oddýchnuť a pozrieť študentské filmy.
Nezabudlo sa ani na najmenších, pre nich bol pripravený detský kútik, v ktorom sa mohli dosýta zabaviť. O moderovanie sa počas celého festivalu staral Binďo z rádia Expres.

Ľudia si pochvaľovali najmä skvelý hudobný výber

Vyspovedali sme pre vás aj pár ľudí, ktorí sa na festival prišli zabaviť. Mnohých z nich zlákal najmä výber interpretov. ,,Na festival som prišla najmä kvôli Celeste Buckingham a Majkovi Spiritovi. Zbožňujem ich hudbu. Musím sa však priznať, že chodím takmer na všetky festivaly, ktoré sa organizujú v našom okrese, pretože milujem tento druh zábavy," povedala nám Kristína (28) z Lučenca.
Nikoleta (21) tiež z Lučenca patrí k tým, ktorí sa zúčastňujú takmer všetkých akcií. ,,Som stále tam, kde sa niečo deje. Milujem zábavu, hudbu, srandu, tanec. Na feste sa mi veľmi páči, lebo je tu skvelá hudba, už niekoľkýkrát si pochutnávam na fajnej cigánskej, čiže som úplne najspokojnejšia," povedala so smiechom Nika.
Na festivale sa však zišli ľudia z celého Slovenska. Niektorí kvôli nemu precestovali aj stovky kilometrov. Jedným z takýchto cestovateľov bol aj Juraj (19)z Kežmarku. ,,Ja som sem cestoval skoro 7 hodín, ale to preto, že sme mali aj zastávky, kde sme brali ďalších a ďalších parťákov. Už dlhšie fičím na hudbe Roberta Buriana. Keď som sa dozvedel, že bude hrať na tomto festivale musel som prísť," povedal Juraj, ktorý chodí so svojou partiou na festivaly počas celého leta. Svoje čaro mal pre neho aj festival na Ružinej. ,,Veľmi sa mi páči, keď sú festivaly robené pri vode. Uznávam, že na jednej strane sa môže stať nejaké nešťastie, ale na druhej strane je skvelé môcť sa schladiť, okúpať a vyblázniť vo vode," dodal Juraj.
Kamil (25) z Banskej Bystrice sa nám priznal, že na festival prišiel najmä kvôli možnosti byť s priateľmi, stanovať a pritom všetkom si vypočuť aj dobrú hudbu. ,,Mne osobne ide najmä o stanovačku. Na Ružinú chodím pravidelne už niekoľko rokov na všetky festivaly, ktoré sa tu robia. Je tu čistá voda, v ktorej sa rád kúpem a veľký priestor na stanovačku, ktorú s mojou partiou zbožňujeme," povedal Kamil, ktorý vie, že na stanovačku môžu ísť hocikedy a hocikde, no to nemá pre neho to správne čaro. ,,Stanovačka je dobrá vždy a všade, ale túto festivalovú atmosféru vám nenahradí nič iné," dodal Kamil.
Zuzana (24) je síce z Lučenca, ale na festivale bola po prvýkrát. ,,Nejak ma to nikdy nelákalo. Nemám rada hluk a veľa opitých ľudí na jednej kope. Tento rok som sa nechala nahovoriť kamarátkami a naozaj neľutujem. Zistila som totiž, že stačí mať dobrú partiu a nevnímate okolie," povedala Nela, ktorá sa tešila najmä na vystúpenie Rytmusa. ,,Som rada, že som sa dala nahovoriť a prišla som. Určite u mňa neplatí, že som na festivale bola prvý a posledný krát," dodala s úsmevom. Viac fotiek z tejto akcie si môžete pozrieť vo fotogalérii.

Lake Fest Ružiná 2013
23
Galéria
Foto: Simona Husaníková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM