Ľubomíra Karmanová Správy

Rýchlostná cesta R2 je pre náš región kľúčová: V akom stave je momentálne projekt?

Pokračovanie výstavby rýchlostnej cesty R2 okolo Mýtnej na Lučenec by malo nezanedbateľný ekonomický prínos pre celý kraj. V akom štádiu je momentálne projektová dokumentácia?

Ilustračný obrázok k článku Rýchlostná cesta R2 je pre náš región kľúčová: V akom stave je momentálne projekt?
Zdroj: TASR

Pokračovanie výstavby R2 okolo Mýtnej smerom na Lučenec by malo nezanedbateľný ekonomický prínos pre celý kraj. Vízia jej výstavby sa rozplynula nedávno, keď vyšla správa o tom, že sa posunula o štvrťstoročie. „Gemer a Novohrad sú najchudobnejšie regióny na Slovensku. Ekonomický rozvoj tu nie je práve z dôvodu, že chýba rýchlostná cesta. Mala stáť už pred 20 rokmi, aby sa tieto regióny rozvíjali,“ myslí si starosta obce Mýtna Pavol Grexa.

Podľa neho v prípade jej dobudovania, by sa záujem investorov o Novohradský región podstatne zvýšil. „Zatiaľ tu väčšie investície v mestách chýbajú. Je to tu skrátka taký zabudnutý kraj a ak sa cesta nakoniec nepostaví, ľudia sa odtiaľto odsťahujú a v podstate sa z neho stane akási rezervácia,“ podotkol.

Podľa vyjadrenia Martina Kóňu, hovorcu Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR (MDVRR), sa pri úseku R2 Kriváň – Lovinobaňa v súčasnosti spracováva projektová dokumentácia pre stavebné povolenie. „Po jej dokončení bude možné určiť cenu stavby. Štúdia realizovateľnosti ukázala, že tento úsek sa odporúča postaviť do roku 2020, v súčasnosti však nie sú zabezpečené finančné prostriedky na jeho výstavbu,“ konštatoval s tým, že MDVRR vyvíja maximálne úsilie na hľadanie finančných zdrojov pre túto stavbu.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Správa o diaľnici, čo tak rýchlo nebude, pobúrila Lučenčanov: Chcú nás odstaviť od civilizácie!

Diaľnica o 25 rokov? Obrovská vlna nevôle aj medzi mestskými poslancami!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM