Jakub Forgács Správy

Rýchlostná cesta R2 na pretrase. Veľké stretnutie v Mýtnej o vplyve výstavby na región

Do obce neďaleko Lučenca boli pozvaní zástupcovia štátu, kraja aj obcí, cez ktoré má rýchlostná cesta R2 prechádzať. Cieľom bude nielen informovať ľudí o vplyve výstavby na ich pohodlie a rozvoj regiónu.

Ilustračný obrázok k článku Rýchlostná cesta R2 na pretrase. Veľké stretnutie v Mýtnej o vplyve výstavby na región
Zdroj: TASR

Pokračovanie výstavby rýchlostnej komunikácie R2 od obce Kriváň smerom na Košice a jej vplyvoch na okolitý región bude obsahom verejného pracovného stretnutia, ktoré sa uskutoční vo štvrtok 12. mája v kultúrnom dome v obci Mýtna, okres Lučenec. Podľa slov starostu obce Pavla Greksu, ktorý stretnutie zvolal, dostali pozvanie zástupcovia štátu, samosprávneho kraja i predstavitelia obcí, cez ktoré katastrálne územia má R2 prechádzať.

„Cieľom stretnutia je zlepšenie informovanosti občanov regiónu o príprave výstavby rýchlostnej cesty R2, ako aj nadviazanie dialógu medzi obyvateľmi, štátom a samosprávou. V neposlednom rade ide tiež o vrátenie politiky z hlavného mesta do dedín,“ uviedol Greksa.

Ako dodal, účastníci stretnutia sa budú okrem iného zaoberať vplyvom výstavby rýchlostnej cesty R2 v úseku Kriváň – Košice na rozvoj južného Slovenska, účinkom vybudovania mimoúrovňovej križovatky v katastrálnom území obce Mýtna na rozvoj Novohradu a na zníženie nezamestnanosti v tomto regióne, ako aj dôsledkom výstavby rýchlostnej cesty na dočasné zníženie pohodlia a kvality života obyvateľov Mýtnej.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM