Jakub Forgács Krimi

Rýchlostný maratón v lučeneckom okrese. 12 úsekov, na ktoré si posvietia policajti

V našom okrese štartuje 24 hodinová policajná akcia. Vieme, kde všade si treba dať bacha na rýchlosť!

Ilustračný obrázok k článku Rýchlostný maratón v lučeneckom okrese. 12 úsekov, na ktoré si posvietia policajti
5
Galéria
Zdroj: TASR

Už vo štvrtok (od 19. do 20. apríla 2017) začína 24 hodinový „Rýchlostný maratón 2017“ v podobe dopravno-preventívnej akcie. „Polícia bude kontrolovať najmä dodržiavanie maximálnej dovolenej rýchlosti,“ uviedla Denisa Baloghová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru.

„Polícia už tretí rok zapája širokú verejnosť do znižovania počtu dopravných nehôd. Od 3. do 9. apríla 2017 mohol ktokoľvek navrhnúť úseky ciest pre Rýchlostný maratón na stránke Ministerstva vnútra SR, ale aj na facebooku. Bolo to jednoduché, stačilo len vyplniť jednoduchú tabuľku,“ pokračovala.

Ako uviedla Baloghová, polícia počas siedmich dní dostala takmer 280 podnetov, v ktorých občania navrhli vyše 300 miest a úsekov. „Policajti všetky tieto podnety vyhodnocovali aj z hľadiska bezpečnosti, keďže nie všetky sú vhodné, napríklad, nebolo by možné bez rizika zastaviť vozidlo. Po vyhodnotení všetkých návrhov polícia zostavila zoznam „Top navrhovaných úsekov“,“ vysvetlila hovorkyňa.

V okrese Lučenec bolo vytipovaných 12 takýchto úsekov. V Lučenci na Ulici M. Malinovského v obytnej zóne s garážovou výstavbou, na úseku ulíc Haličská, Námestie republiky a Masaryka, na hranici okresov Lučenec – Detva až po križovatku na Pílu, na okruhu križovatky na obec Kalinovo po obec Pinciná, v Píle, v Pincinej, na intraviláne obce Mýtna, v Luboreči, v Lovinobvani po motorest Halier, v Lovinobani, vo Fiľakovských Kľačanoch a v Šiatorskej Bukovinke.

„Každé krajské riaditeľstvo na základe vlastných analýz posilňuje hliadky tak, aby efektívne chránili slušných účastníkov cestnej premávky. Preto k navrhovaným úsekom od občanov pripojila aj ďalšiu stovku úsekov,“ povedala Baloghová so slovami, že výsledný zoznam obsahuje 386 miest, na ktorých budú policajti počas 24 hodín odhaľovať priestupky za prekročenie stanovených rýchlostí. Ako dodala, napriek tomu, že ide o preventívnu akciu, závažné priestupky budú policajti riešiť nekompromisne.

Foto: ilustračné

Policajné kontroly
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM