Eliška Šándorová Kultúra

S príchodom jesene zahrá Jazzové lístie

Jeseň v Lučenci bude opäť jazzová... Festival Jazzové Lístie prináša do mesta rôznorodú kvalitnú muziku a medzinárodných účinkujúcich.

Ilustračný obrázok k článku S príchodom jesene zahrá Jazzové lístie
Zdroj: TASR

Mesto Lučenec a LUKUS pozývajú všetkých milovníkov jazzu na festival IV. JAZZOVÉ LÍSTIE, ktorý prináša do mesta rôznorodú kvalitnú muziku a medzinárodných účinkujúcich.

Na koncerte, ktorý sa uskutoční v piatok 20. októbra o 19.00 hodine, zaznie „ortodoxný“ súčasný moderný jazz, ale aj formácie na rozhrani jazzu, funku, rocku či inteligentnej pop music. Predstavia sa skvelí muzikanti, akým je napríklad Michael „Patches“ Stewart. Je uznávaný trubkár, špičkový inštrumentalista, skladateľ a propagátor jazzu.

Svetové jazzové mená

Desať rokov pôsobil v kapele, v súčasnosti svetovo najrešpketova­nejšieho, amerického jazzového basgitaristu Marcusa Millera. Na festivale sa predstaví so šesticou talentovaných slovenských muzikantov združených v telese AMC TRIO UNIT. Táto spolupráca úspešne funguje niekoľko rokov. S týmto americko-slovenským projektom absolvoval Michael „Patches“ Steward množstvo vystúpení na festivaloch či kluboch doma i v zahraničí.

Ako hosť sa predstaví jeden z najuznávanejších poľských tenorsaxofonistov Piotr Baron, ktorý si vybudoval kvalitné medzinárodné renomé nie len v Európe.

Vynikajúceho saxofonistu, skladateľa, aranžéra a neúnavného propagátora jazzu Rada Tarišku netreba obzvlášť predstavovať. V súčasnosti pôsobí ako kapelník pozoruhodného funk jazzového trinásťčlenného hudobného telesa, ktoré je oficiálnym orchestrom Slovenského rozhlasu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM