Správy

SAD Lučenec víta rozhodnutie BBSK udeliť licencie na autobusové linky

Slovenská autobusová doprava (SAD) Lučenec víta rozhodnutie Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) udeliť licencie na autobusové linky vnútroštátnej pravidelnej prímestskej dopravy v kraji.

Ilustračný obrázok k článku SAD Lučenec víta rozhodnutie BBSK udeliť licencie na autobusové linky
Zdroj: Boris Macko

TASR o tom informovala hovorkyňa spoločnosti Radka Segečová s tým, že vedenie kraja tak zavŕšilo vytvorenie všetkých zákonných podmienok pre vykonávanie dopravy v kraji ich spoločnosťou aj od 1. januára 2019.

„Toto rozhodnutie predsedu kraja prišlo po tom, ako BBSK v septembri napadol Dodatok č. 9 k Zmluve o výkonoch vo verejnom záujme, čím vyvolal neistotu v oblasti verejnej dopravy. SAD Lučenec už vtedy verejne deklarovala, že je pripravená svoje povinnosti zmluvného partnera Banskobystrického samosprávneho kraja v plnom rozsahu plniť aj po 1. januári 2019,“ zdôraznila Segečová.

Ako pokračovala, zmenou postoja BBSK sa podľa názoru predstaviteľov SAD predišlo ďalším škodám vo všetkých sférach.

„Preto verejne deklarujeme, že naša spoločnosť bude svoje povinnosti zmluvného partnera BBSK v plnom rozsahu plniť aj od 1. januára 2019. Rovnako sme pripravení spolupracovať v oblasti komplexného skvalitňovania poskytovaných služieb cestujúcej verejnosti a pri tvorbe integrovaného dopravného systému v rámci BBSK,“ dodala hovorkyňa.

Predmetom sporu medzi krajom a dopravcami sú dodatky zmlúv, ktoré podpísalo ešte bývalé vedenie BBSK. Dopravcovia tvrdia, že sú platné, vedenie kraja hovorí opak.

Podľa slov predsedu BBSK Jána Luntera preto kraj v tejto záležitosti podá žalobu na príslušný súd. BBSK zároveň nevylučuje, že súčasne so žalobou sa obráti aj na Úrad pre verejné obstarávanie, aby preveril, či bol proces uzatvárania dodatkov v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní, a či pri ňom boli dodržané zákonné podmienky.

Foto: archív, Boris Macko

V OBRAZOCH: Zrekonštruovaná autobusová stanica v Lučenci
20
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM