Jakub Forgács Rôzne

SAD o skúsenostiach s vandalmi: Opilci kopú do zastávok aj podpaľujú poriadky!

Množstvo dopravcov má problém s vandalmi. Ich vyčíňanie môže poriadne znechutiť cestu aj pasažierom. Aká je miera vandalizmu v spojoch, ktoré využívajú ľudia z nášho mesta a okolia, hovorí vedúci Odboru rozvoja a informatiky SAD Zvolen Marek Modranský.

„V autobusoch SAD Zvolen dochádza vo všeobecnosti iba k miernemu vandalizmu,“ uviedol Modranský. Podľa jeho slov sú najväčšie problémy s vandalmi vo väčších mestách, kde je vyššia miera anonymity. „Napriklad v Brezne sa pomaly každý s každým pozná, takže ľudia tak nevyvádzajú,“ dodal vedúci Odboru rozvoja a informatiky SAD Zvolen.

V autobusoch sa najčastejšie stretávajú iba s bežným znečistením. „Hlavne v zadných častiach spojov, na sedadlách, najmä "päťkách“, býva najväčší neporiadok a polepené žuvačky," povedal Modranský, podľa ktorého SAD Zvolen nemá vážnejšie problémy s nevychovanými cestujúcimi v autobusoch.

Uviedol, že vandalizmus sa podľa neho primárne netýka autobusových spojov. „Najčastejšie dochádza k ničeniu vývesiek, a to najmä vo večerných hodinách,“ povedal Modranský a doplnil, že problémy majú najmä s občanmi v podnapitom stave. „Snažia sa kopať do zastávky a často aj zapaľovať odchody autobusov,“ spomenul.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM