Samospráva

Samospráva chce získať peniaze na zriadenie strediska sociálnych služieb

Samospráva Lučenca sa uchádza o nenávratný finančný príspevok na zriadenie strediska sociálnych služieb.

Ilustračný obrázok k článku Samospráva chce získať peniaze na zriadenie strediska sociálnych služieb
Zdroj: pixabay

Financie chce získať z výzvy na predkladanie projektových zámerov na podporu poskytovania nových a existujúcich sociálnych služieb, ktorú vyhlásilo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Predpokladaný rozpočet projektu je vyše 1,9 milióna eur s päťpercentným spolufinancova­ním mesta.

„Chceme zabezpečiť pre 21 klientov denný stacionár, zariadenie pre seniorov, zariadenie opatrovateľskej služby, odľahčovaciu službu pre rodiny zdravotne ťažko postihnutých občanov. Myslím si, že toto zariadenie by bolo naozaj veľmi prospešné napríklad pre našich seniorov,“ uviedla na margo projektového zámeru primátorka Lučenca Alexandra Pivková.

Stredisko sociálnych služieb by v prípade podporenia projektu malo vzniknúť v priestoroch budovy na Ulici Dr. Herza, ktorá aj v súčasnosti slúži na účely poskytovania sociálnych služieb.

„Objekt si vyžaduje celkovú rekonštrukciu, aby spĺňal požiadavky na poskytovanie sociálnych služieb v zmysle príslušných právnych predpisov a v zmysle vyššie uvedenej výzvy,“ dodáva samospráva v dôvodovej správe, týkajúcej sa projektu.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM