Samospráva

Samospráva Fiľakova stúpla v rebríčku transparentnosti, zaviedla nové princípy

Fiľakovo v rebríčku Otvorená samospráva v roku 2016 poskočilo z 51. na 24. miesto. V najnovšom rebríčku skončilo na 14. mieste, čo je najvyššie umiestnenie spomedzi samospráv v širšom regióne.

Ilustračný obrázok k článku Samospráva Fiľakova stúpla v rebríčku transparentnosti, zaviedla nové princípy
Zdroj: TASR

Odstránenie nedostatkov v transparentnosti, ktoré mestu Fiľakovo v okrese Lučenec v minulosti vo svojom hodnotení vytýkala Transparency International Slovensko, je dôvodom skoku samosprávy v aktuálnom rebríčku tejto organizácie s názvom Otvorená samospráva. TASR to povedala hovorkyňa mesta Klaudia Kovácsová, podľa ktorej chcú dosahovať ešte lepšie výsledky aj v oblasti komunikácie.

„Za tohtoročný úspech vďačíme najmä zavedeniu nových princípov, ktoré doposiaľ absentovali. Spomedzi posledných zmien je to predovšetkým stanovenie troch etických kódexov – pre volených predstaviteľov samosprávy, zamestnancov mesta a jeho organizácií, a tiež redakčnej rady mestských novín,“ konkretizovala Kovácsová.

Nemenej dôležitou zmenou bolo podľa nej tiež vytvorenie mechanizmu na nahlasovanie protispoločenského konania funkcionárov a zamestnancov mesta i jeho organizácií.

Po novom ho môže ktokoľvek nahlásiť cez e-mail, písomne, osobne alebo prostredníctvom špeciálnej schránky na chodbe mestského úradu, prípadne cez formulár na webstránke mesta,“ dodala hovorkyňa.

Fiľakovo v rebríčku Otvorená samospráva v roku 2016 poskočilo z 51. na 24. miesto. V najnovšom rebríčku skončilo na 14. mieste, čo je najvyššie umiestnenie spomedzi samospráv v širšom regióne.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM