Správy

Samospráva Fiľakova zrevitalizuje časť Biskupickej ulice, nahradí i staré gaštany

Práce, do ktorých chce mesto investovať zhruba 50-tisíc eur, by mali trvať tri až štyri mesiace a vykonávať ich budú Verejnoprospešné služby mesta.

Ilustračný obrázok k článku Samospráva Fiľakova zrevitalizuje časť Biskupickej ulice, nahradí i staré gaštany
Zdroj: TASR

Revitalizáciu verejného priestranstva na časti Biskupickej ulici, ktorá má zahŕňať výstavbu nových chodníkov, výmenu prístreškov autobusovej zastávky a obnovu zelene, plánuje na jar budúceho roka samospráva Fiľakova v okrese Lučenec.

Práce, do ktorých chce mesto investovať zhruba 50-tisíc eur, by mali trvať tri až štyri mesiace a vykonávať ich budú Verejnoprospešné služby mesta.

Nové chodníky

Podľa slov Ivana Vanka, vedúceho oddelenia výstavby, životného prostredia a stratégie rozvoja mesta Mestského úradu Fiľakovo, budú práce pozostávať z výstavby dvoch nových chodníkov na 120-metrovom úseku.

„Oba chodníky budú zo zámockej dlažby. Projekt ráta aj s riešením ich odvodnenia a výstavbou schodov, ktoré ich budú spájať, vrátane bezbariérového prístupu,“ priblížil. Dodal tiež, že dva staré prístrešky na autobusovej zastávke na oboch stranách cesty nahradia nové.

Staré gaštany

Okrem stavebných prác plánuje mesto riešiť v tejto lokalite aj zeleň. Hoci staré gaštany, ktoré sa tam v súčasnosti nachádzajú, patria podľa Vanka ku koloritu mesta, pri bytovkách bude musieť dôjsť k ich výrubu.

„Tieto stromy sú už veľmi poškodené a suché. Ohrozujú bezpečnosť ľudí aj nehnuteľností,“ vysvetlil vedúci a doplnil, že i v tomto roku už došlo k odlomeniu veľkého konára, ktorý spadol na priechod pre chodcov bezprostredne vedľa autobusovej zastávky. „Gaštany nahradí desať nových, približne štvormetrových stromov,“ zakončil.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM