Kristína Kožiaková Samospráva

Samospráva sa pochlapila a telocvičňa sa pýši novou strechou: Dalšia si ešte musí počkať

Strecha na telocvični bola roky v havarijnom stave. Samospráva získala na jeho odstránenie dotáciu od ministerstva financií vo výške 10-tisíc eur v roku 2014 pod podmienkou, že stav odstránia v priebehu dvoch rokov.

Ilustračný obrázok k článku Samospráva sa pochlapila a telocvičňa sa pýši novou strechou: Dalšia si ešte musí počkať
Zdroj: Dnes24.sk

S prácami na streche telocvični pri Základnej škole Lajosa Mocsáryho vo Fiľakove sa začalo v polovici novembra minulého roka.

„Rozsah prác, ktorý sme urobili je oveľa väčší, ako bolo predpokladané v pôvodnom zámere,“ hovorí Attila Agócs, primátor mesta. V prvom projekte sa rátalo s odstránením izolácie a opravou plochej strechy.

„Usúdili sme, že ponechanie plochej strechy by bolo zdrojom problémov aj v budúcnosti. Preto sme sa rozhodli, že to dáme preprojektovať,“ priblížil primátor.

Na budove najväčšej telocvične v meste od konca roka stojí nová sedlová strecha. Jej výmena stála takmer 60-tisíc eur, z toho 50-tisíc mesto investovalo z vlastného rozpočtu. Nakoľko strecha pretekala približne desať rokov, značne sa poškodili aj parkety.

„Rozhodli sme sa zainvestovať aj do odstránenia tohto problému. Telocvičňa je využívaná okrem žiakov dvoch základných škôl aj klubmi FTC a na florbal, futsal i stolný tenis. Na tak poškodených parketách s tým bol problém.“

Samospráva z vlastných zdrojov za opravu parkiet zaplatila 7700 eur, odhadovaná cena bola 10-tisíc eur.„Cena zahŕňa brúsenie, trojnásobné lakovanie lakom, ktorý je certifikovaný aj v NBA či namaľovanie čiar,“ upresňuje Agócs. Z celkovej plochy 600 metrov štvorcových bolo potrebné 10 z nich vymeniť úplne.

Keďže na čiastočnú opravu telocviční ďalších dvoch základných škôl vo Fiľakove už samospráva čerpala financie z prostriedkov Európskej únie, rekonštrukcia ďalších sa v blízkej dobe nechystá.

„Z aktuálnej výzvy ministerstva školstva by bolo možné v meste jedine pokračovať v rekonštrukcii telocvične na Farskej lúke, v ktorej vyše päť rokov čakajú na obnovu aj sociálne zariadenia a sprchy,“ dodal primátor.

Foto: mesto Fiľakovo

Rekonštrukcia Fiľakovskej telocvične: Mesto investovalo nemalé prostriedky
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM