Samospráva

Samospráva vlani hospodárila s prebytkom takmer 1,2 milióna eur. Ako ho prerozdelí?

Po odpočítaní príspevkov do peňažných fondov je kladný výsledok necelých 800-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Samospráva vlani hospodárila s prebytkom takmer 1,2 milióna eur. Ako ho prerozdelí?
Zdroj: Boris Macko

Samospráva Lučenca vlani hospodárila priaznivo a v rámci rozpočtu dosiahla celkový prebytok hospodárenia vo výške takmer 1,2 milióna eur.

Po odpočítaní príspevkov do peňažných fondov je kladný výsledok necelých 800-tisíc eur. Konštatovala to primátorka Alexandra Pivková na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva v Lučenci pri príležitosti prerokovania výročnej správy o hospodárení mesta a záverečného účtu za rok 2018.

„Hospodárenie mesta bolo vlani priaznivé. Dosiahli sme dobré výsledky v oblasti príjmov, hlavne u podielových daní z príjmov fyzických osôb, ako aj ostatných daňových príjmov, kde vykazujeme oproti rozpočtu úsporu,“ povedala Pivková.

Dodala, že aktuálny dlh mesta je 21 percent bežných príjmov minulého roka, pričom v roku 2011 toto číslo presahovalo 39 percent.

V súvislosti s prijatím záverečného účtu schvaľovali poslanci aj rozdelenie časti prebytku vlaňajšieho hospodárenia. Na základe ich rozhodnutia pôjdu peniaze na rekonštrukciu komunikácií, parkovísk a chodníkov, opravu vykurovacieho systému v základnej škole s materskou školou v mestskej časti Opatová, na kúpu motorového vozidla na rozvoj stravy do škôl, ale aj na zabezpečenie technickej infraštruktúry pri bytovom dome na Fándlyho ulici.

Ilustračné foto, archív

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM