Boris Macko Rôzne

Šanca pre bezdomovcov v Lučenci: Mesto nezabudlo ani na ľudí v núdzi

Niekto sa zo zimy teší, pre iného však môže spôsobiť existenčné problémy. Platí to hlavne pre bezdomovcov, ktorých máme aj v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Šanca pre bezdomovcov v Lučenci: Mesto nezabudlo ani na ľudí v núdzi
28
Galéria
Zdroj: TASR

Mesto Lučenec prevádzkuje nocľaháreň s kapacitou 15 miest od 1. septembra do 30. apríla nasledujúceho roka, v čase od 19.00 do 7.00. Prevádzková doba v zariadení sa predlžuje pri zhoršení poveternostných podmienok. Výška úhrady za poskytované služby v nocľahárni je 1 euro.

Mesto prevádzkuje nocľaháreň pre bezdomovcov už desať rokov na Ulici Dr. Herza 24 s prístupom z Ulice Olbrachtovej. Poskytuje nielen ubytovanie, ale je tu aj s možnosť vykonania osobnej hygieny. Bezdomovci tu môžu dostať aj oblečenie, obuv a v zimnom období teplý nápoj.

V týchto dňoch sa postupne vymieňa a dopĺňa zariadenie nocľahárne – postele, matrace, stoličky, či policové vešiaky. V spolupráci s cirkvami bude počas zimného obdobia každý utorok a stredu v Charitatívno-sociálnom centre sv. Rity a vo štvrtok v priestoroch nocľahárne podávané teplé jedlo. Dobrovoľníci z jednotlivých cirkevných zborov sa budú striedať v príprave jedla pre bezdomovcov a vydávať ho od 10.00 do 12.00 hod.

Pre bezdomovcov bude 16.12. 2016 od 11.30 pripravená kapustnica pre bezdomovcov, sociálne slabších a tiež aktivačných pracovníkov v priestoroch nocľahárne od 11.30 hod. Podobne ako po ostatné roky budú v prípade extrémne nízkych teplôt a počas vianočných sviatkov upravené prevádzkové hodiny nocľahárne na dlhšiu prevádzkovú dobu a ľuďom bez prístrešia sa bude podávať horúci čaj a potrebné teplé oblečenie a obuv.

Pozrite si aj vianočnú fotogalériu z ulíc Lučenca!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Predvianočná nálada v uliciach večerného Lučenca
28
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM