Katarína Oravská Správy

SDKÚ predstavila nového krajského predsedu: Tento muž bude šéfovať v našom regióne!

SDKÚ-DS má nového krajského predsedu. Stanislava Horníka, ktorý tento mesiac oznámil odchod zo strany, nahradí poslanec Mestského zastupiteľstva v Banskej Bystrici a predseda miestnej organizácie strany Martin Turčan. Podľa Pavla Freša ide o začiatok konsolidačných opatrení v strane.

Ilustračný obrázok k článku SDKÚ predstavila nového krajského predsedu: Tento muž bude šéfovať v našom regióne!
Zdroj: Dnes24.sk

Banskobystrickú krajskú organizáciu SDKÚ-DS povedie poslanec Mestského zastupiteľstva v Banskej Bystrici a predseda miestnej organizácie strany Martin Turčan. Vedením ho jednohlasne poverilo Prezídium strany, informovala Tlačová služba SDKÚ-DS.

Podľa predsedu Pavla Freša ide o začiatok konsolidačných opatrení v strane. „Väčší priestor dostanú členovia, ktorí majú dôveru voličov aj členov strany. Model, v ktorom si funkcionári delili pozície a vyhýbali sa voľbám, stranu požieral zvnútra. Tomu musí byť koniec,“ povedal. Zmeny majú byť súčasťou príprav na parlamentné voľby v roku 2016, ktorými SDKÚ-DS prejde v najbližších týždňoch.

Martin Turčan tak nahradí Stanislava Horníka, ktorý tento mesiac oznámil odchod z SDKÚ-DS. Zo strany od minulého roka odišli viaceré známe tváre, funkcionári aj radoví členovia. V Národnej rade SR zostali za SDKÚ-DS už len predseda Pavol Frešo a pokladník Ľudovít Kaník. Strana má ešte europoslancov Ivana Štefanca a Eduarda Kukana.

Niektorí politológovia sa zhodujú, že strana už v podstate skončila. SDKÚ-DS má v prieskumoch verejnej mienky okolo troch percent, do parlamentu by sa teda nedostala. V súčasnom parlamente síce figuruje, ale už nemá ani poslanecký klub.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM