Jakub Forgács Samospráva

Seniori zažijú vo Fiľakove veľký deň. Oslavy s vystúpením detí aj sólistov opery

Aj na skôr narodených sa myslí! Dôkazom je krásna akcia v neďalekom Fiľakove. Pozrite, čo všetko sa chystá!

Ilustračný obrázok k článku Seniori zažijú vo Fiľakove veľký deň. Oslavy s vystúpením detí aj sólistov opery
Zdroj: TASR

Fiľakovskí seniori doteraz oslavovali mesiac úcty k starším na viacerých podujatiach, ktoré samostatne organizoval mestský úrad, Klub dôchodcov, Mestská organizácia Jednoty dôchodcov Slovenska (JDS) a zvlášť si ho pripomínajú aj v tunajšom zariadení Nezábudka. Pre niektorých však boli presuny medzi podujatiami a účasť na nich fyzicky i časovo náročné, a preto sa mesto rozhodlo prvýkrát usporiadať oslavy mesiaca úcty k starším spolu s Mestskou organizáciou JDS, ktorá združuje takmer 700 seniorov z Fiľakova a okolitých obcí.

Čítajte tiež: Boj o titul najkrajšie mesto Slovenska. Lučenec pár dní pred finišom v TOP 10!

Prvé takéto spoločné podujatie prebehne v piatok 21. októbra v mestskom kultúrnom stredisku, kde seniorov privíta primátor Attila Agócs a predseda Mestskej organizácie Jednoty dôchodcov Milan Chytil. Jubilantom odovzdajú darčeky, potom si seniori v divadelnej sále vychutnajú kultúrny program zostavený špeciálne pre nich.

„Už tradične sa predstavia deti z materskej školy, tentoraz zo Štúrovej ulice, a po slávnostných príhovoroch bude nasledovať hodinové vystúpenie s názvom Melódie večne mladé v podaní Agnesy Tóthovej, učiteľky Základnej umeleckej školy vo Fiľakove a niekoľkých sólistov Štátnej opery z Banskej Bystrice. Medzi nimi sa predstaví aj rodáčka z Fiľakova Katka Perencseiová – Procházková. Tento program je určený pre všetkých seniorov v rámci mesta, teda nielen pre jubilantov, a vstup naň je bezplatný,“ priblížila Iveta Cíferová, tajomníčka Mestskej organizácie Jednoty dôchodcov Slovenska s tým, že po programe bude nasledovať tanečná zábava.

Pozrite si v našej fotogalérii aj zábery z Fiľakovského hra­du!

Čítajte tiež: Smelé plány v susednom Fiľakove. Mesto zamýšľa revitalizovať podhradie

FOTO: Hrad Fiľakovo bol v minulosti sídlom tureckého "okresu"
9
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM